Skip to main content

Bitcoin nieuws

Historisch goed moment om Bitcoin (BTC) te kopen volgens Plan B

winkelwagentje met Bitcoin munten daar in 

De bekende Nederlandse crypto influencer genaamd Plan B, geeft aan dat de komende maanden een historisch goede periode zijn om Bitcoin (BTC) te accumuleren, zo deelde hij op Twitter. Zo geeft een periode van 6 maanden voor de halving historisch gezien een goede instapmogelijkheid, terwijl achttien maanden na het belangrijke Bitcoin event juist het beste moment is om te verkopen. 

 

 

Op Twitter deelt Plan B zijn analyse. Hierin is het bekende Stock 2 Flow model te zien waarbij de Bitcoin koers gelinkt wordt aan het totale aanbod en het hoeveelheid dat periodieke door miners beschikbaar komt. De waardering van BTC is volgens dit model sterk gelinkt aan de halving. Dit is een belangrijk evenement waarbij de beloning die miners ontvangen plotseling gehalveerd wordt. Hierdoor daalt het aantal nieuwe munten dat beschikbaar komt in de markt en daarbij stijgt de waarde van Bitcoin zoals geformuleerd in het Stock 2 Flow model. In de tweet van Plan B is duidelijk te zien hoe de huidige koers van de populaire munt zich nog flink onder de voorspelde waarde van het Stock 2 Flow model bevindt. 

Tweet Plan B

 

Met de volgende halving op komst in april 2024, voorspelt de populaire crypto influencer dat het nu een goed moment is voor investeerders om te accumuleren. Historisch gezien is Bitcoin 6 maanden voor de halving relatief het goedkoopst, terwijl de aankoop het minste risico draagt omdat de halving dichtbij komt. Achttien maanden na de halving ziet de crypto analist juist als het beste moment om te verkopen. Dan is de markt over het algemeen gevoed door een hype en piekt de koers op ongekende hoogtes.

Stock 2 Flow model van Plan B voorspelt een BTC koers van boven $100.000

In een eerder nieuws artikel beschreven we al de voorspelling van Plan B omtrent een flinke prijs opmars voor Bitcoin in verband met het Stock 2 Flow model. Hier geeft de analist aan dat de prijs van BTC op dit moment een waardering van $100.000 per munt zou moeten hebben. In een volgende bullrun na de halving van 2024 zou dit zelfs tot een waarde van bijna een $1.000.000 per Bitcoin kunnen oplopen. Hoewel die getallen ongekend zijn, is de bekende crypto influencer erg stellig in zijn prijsvoorspelling. Historisch gezien is het model van Plan B een goede gids geweest voor investeerders, echter biedt dit uiteraard geen garantie voor de toekomst. 

Tweet Stock to Flow model van Plan B

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram