Larry Fink van Blackrock is bullish over Bitcoin (BTC)

Bitcoin munt met stier en koersgrafiek 

Terwijl de cryptowereld wacht op de uitspraak van de SEC over Spot Bitcoin ETF-aanvragen, herhaalt de CEO van Blackrock zijn optimistische standpunt over de digitale valuta. Blackrock, 's werelds grootste ETF-aanbieder, schokte de financiële wereld toen het in juni een Spot Bitcoin ETF aanvroeg. De aanvraag kwam nadat verschillende andere instellingen eerder waren afgewezen. Het kwam ook op de hielen van een gerichte aanval op de crypto-industrie door de SEC, met rechtszaken en aantijgingen tegen zowel Binance als Coinbase. 

Larry Fink, de CEO van Blackrock, gaf een van de meest bullish argumenten voor Bitcoin uit het TradFi-rijk. Fink prees Bitcoin als asset en verklaarde dat het een revolutie teweeg zou brengen in het wereldwijde financiële systeem. Hij noemde het ook een internationale asset die mensen over de hele wereld kunnen gebruiken als alternatief voor inflatoire valuta of goud.

 

Larry Fink
Larry Fink, CEO Blackrock

Fink is een van de machtigste mannen op Wall Street. De iShares ETF-divisie van Blackrock heeft bijna $ 9 biljoen aan beheerd vermogen. Er is een reden waarom de aanvraag van Blackrock voor de ETF door velen werd gezien als een belangrijke mijlpaal voor Bitcoin. De politieke en financiële aanwezigheid van Fink zou de SEC kunnen dwingen tot wat een historische beslissing zou kunnen zijn voor de toekomst van de wereldwijde financiële sector.

Anderen dienen ook opnieuw een aanvraag in voor Spot Bitcoin ETF's

De aanvraag van Blackrock opende de sluisdeuren voor andere instellingen om ook dezelfde fondsen opnieuw aan te vragen. De overtuiging is, dat als de aanvraag van Blackrock wordt ingewilligd, de SEC weinig middelen zal hebben om ook andere instellingen af te wijzen.

Een van de redenen die door de SEC werd verstrekt, was dat er niet genoeg details waren over een overeenkomst voor het delen van toezicht. Veel van deze bedrijven, waaronder Blackrock, hebben sindsdien opnieuw de aanvraag ingediend, waarbij ze Coinbase als de SSA-partner opgaven. Deze bedrijven omvatten Fidelity, Van Eck, Invesco en WisdomTree.

Ondanks de bullish opmerkingen van Fink, is er de afgelopen 24 uur weinig invloed geweest op de Bitcoin koers. 'S Werelds grootste digitale valuta staat op het moment van schrijven op $ 30.595 en blijft nog steeds onder het belangrijke prijsniveau van $ 31.000, ook al kwam het daar vandaag even boven.

Bitcoin koers grafiek 

Tom Lee, de van CNBC bekende, Fundstrat analist, deed een uitspraak over de potentiële bullish stijging die Bitcoin zou kunnen zien. Lee schat dat de Bitcoin koers kan oplopen tot $200.000 als al deze Wall Street-fondsen worden goedgekeurd door de SEC. Lee noemde het koersdoel van Ark Invest van $ 1 miljoen als een gevoel dat niet ongegrond is, daarbij verwijzend naar het feit dat de hoge cijfers van Cathie Wood zeker zouden kunnen kloppen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram