Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt na roodgloeiend JOLTS-rapport

Bitcoin munt met rode neergaande grafiek

Ondanks de recente bullishness zakte Bitcoin donderdag kort onder het prijsniveau van $30.000. Het was de eerste keer in twee weken dat 's werelds grootste digitale valuta onder de $ 30.000 kwam. De dip was echter van korte duur toen kopers tussenbeide kwamen en de BTC koers hoger duwden. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $30.087 (Bitmex) en € 27.705 (Bitvavo), terwijl ETH beweegt rond $1.860.

Bitcoin koers grafiek 

De reden voor de plotselinge daling van Bitcoin? Het was een rode dag op de financiële markten na een hoger dan verwacht JOLTS-rapport (Job Openings and Labor Turnover Survey) voor mei. Aandelen hadden een bearish handelssessie omdat alle drie de belangrijkste indices in de VS de dag in het rood sloten. Aandelenfutures staan vrijdagochtend in het rood, terwijl investeerders vooruitkijken naar het non-farm payrolls-rapport later vandaag.

Na een duizelingwekkende rally in de eerste helft van het jaar zijn de aandelenkoersen in juli tot nu toe afgekoeld. Inflatie en een sterker dan verwachte economie dwingen de Fed nog steeds om later dit jaar mogelijk de rente te verhogen. Terwijl elk stukje economische data binnenstroomt, overwegen beleggers de mogelijkheid van een verdere renteverhoging reeds in juli. Dit heeft geleid tot een terugkeer naar een meer bearish sentiment voor risicodragende activa, waaronder Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Bitcoin-momentum vervaagt ondanks TradFi-interesse

Er zijn nog tal van redenen om dit jaar optimistisch te zijn over Bitcoin, niet in de laatste plaats de hernieuwde interesse van TradFi-instellingen. Aanvragen voor Spot Bitcoin ETF's wachten op de goedkeuring van de SEC voor onder meer Fidelity en Blackrock. Hoewel er geen indicatie is dat deze aanvragen uiteindelijk zullen worden ingewilligd, zeggen veel analisten dat de SEC bijna geen redenen meer heeft om deze ETF's te weigeren. Dit geldt vooral nu Coinbase is opgevoerd als de primaire partner voor het delen van toezicht voor een meerderheid van deze financiële instellingen.

Elk positief nieuws over deze ETF's zou de prijs van Bitcoin kunnen doen stijgen. Dit, in combinatie met het komende halveringsevenement volgend jaar, zijn beide redenen om optimistisch te blijven over Bitcoin. Velen in de branche, waaronder Richard Mico, CEO van Banxa, geloven dat dit de terugkeer van de volgende volledige Bitcoin-bullmarkt zal veroorzaken. Terwijl de volgende Bitcoin-halvering nog negen maanden verwijderd is, is de interesse in Bitcoin de laatste tijd enorm toegenomen en het token vestigt een belangrijk steunniveau van $ 30.000. Als de SEC de Spot Bitcoin ETF's goedkeurt, zouden we de komende tijd mogelijk miljarden, zo niet biljoenen dollars in Bitcoin kunnen zien vloeien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram