Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 30k ondanks rente-angst in de VS

Man met handen op hoofd heeft angst voor oplopende rente 

De Bitcoin koers staat momenteel net boven de belangrijke steun van $ 30.000. De afgelopen 24 uur bleef de prijs van BTC grotendeels stabiel. Gisteren gingen de aandelenbeurzen in het rood als gevolg van het banenrapport in de VS, waardoor de angst voor een renteverhoging weer toenam. Bitcoin hield zich echter relatief sterk en leek weinig last te hebben van dit nieuws.

Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Het is meer dan twee weken geleden is dat Binance zijn vertrek uit Nederland aankondigde. 'S Werelds grootste crypto-exchange biedt nu gratis opnames aan op het Coinmerce-exchange platform. Eerder kwam marktleider in de Benelux, Bitvavo al met een bonus-aanbieding voor klanten die overstappen van Binance naar Bitvavo. Daarover verderop meer.

Elon Musk, CEO van Twitter, heeft Mark Zuckerberg beschuldigd van vals spelen in een virale thread op sociale media. Musk beschuldigde de Meta-baas ervan het Twitter-platform te kopiëren door een nieuw platform met de naam Threads te starten. Musk staat bekend om zijn uitbarstingen op sociale media en dat heeft hem al eerder in de problemen gebracht. Nu doet Musk zijn best om Zuckerberg te irriteren en een reactie van hem te krijgen. Er is al nieuws over een mogelijk MMA-gevecht tussen de twee topmanagers en dat dat een goed idee is, daar is het hele internet het over eens. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze rivaliteit zich in de nabije toekomst zal ontwikkelen.

Een busje met Bitcoin-thema genaamd La Bitcoineta toert door Europa om bewustzijn te creëren over de digitale valutarevolutie. Het busje wordt bestuurd door een Argentijnse Bitcoin-voorstander genaamd Ariel Aguilar. Hij heeft interessante gedetailleerde verhalen over zijn Europese ervaring en verklaarde dat hij door de politie werd ondervraagd over mogelijke illegale activiteiten in zijn busje. Hij antwoordde echter dat het hele doel van deze operatie alleen bewustwording was. Dit laatste toont de negatieve houding van wetshandhavers ten opzichte van crypto-ondernemingen en crypto-evangelisten.

Bitcoin koers stabiel boven $ 30.000

Bitcoin handelt zijwaarts  vlak boven $30.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency heeft deze week nauwelijks bewogen en vandaag was niet anders.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het laat in de nacht begon te dalen. De index ging om 02.00 uur 's ochtends iets onder de $ 29,8k, maar herstelde zich prompt weer boven de $ 30k. Het bracht een groot deel van de rest van de dag door met herstellen en bereikte om 17.00 uur $ 30,4k. Ook vandaag was de BTC koers weer een toonbeeld van stabiliteit en kwam nauwelijks van z’n plaats.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 586 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 51,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen waren grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur, afgezien van een klein aantal uitzonderingen. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Solana (SOL, 5,4%), Avalanche (AVAX, 8%), Uniswap (UNI, -2,4%) en Bitcoin Cash (BCH, -2,7%).

Solana koers grafiek 

Binance kondigt gratis opnames naar Coinmerce Crypto Exchange aan

Grote crypto-exchange Binance is bezig met afronden in Nederland. Alle Binance-deposanten zijn verplicht om hun geld de komende weken naar een portemonnee van hun eigen keuze te verplaatsen. Binance heeft echter aangeboden om te helpen het geld gratis naar de Coinmerce-exchange te verplaatsen.

Er zijn naar verluidt honderdduizenden geregistreerde Binance klanten die zich voorbereiden om hun geld te verplaatsen. Dit wordt afgedwongen omdat de overheid de aanvraag van de beurs voor een Virtual Asset Service Provider (VASP) -licentie heeft afgewezen. Binance moet ook België verlaten en wordt nu ook strenger gecontroleerd door andere EU-landen. Crypto-exchange Bitvavo kwam recent met het nieuws naar buiten dat al voor tientallen miljoenen aan crypto-assets zijn verplaatst van Binance naar de Amsterdamse exchange, door enkele tienduizenden klanten. Bitvavo verwacht in totaal enkele honderden miljoenen euro’s aan overgezette crypto binnen te krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram