Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vast in trading-range en Fed test CBDC project

Trading-range in de Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers is alweer een tijdje aan het consolideren rond het huidige niveau. Sinds 21 juni dit jaar beweegt de prijs van BTC tussen ongeveer $ 29.500 en $ 31.500 en het is de vraag of het dit de rest van de zomer vol gaat blijven houden. Er kan worden geargumenteerd dat het sentiment rond Bitcoin nog steeds bullish is, aangezien het weigert om significant te dalen op slecht nieuws zoals het afwijzen door de SEC van spot Bitcoin ETF aanvragen en de toenemende rente-angst in de VS. Het lijkt er echter op dat Bitcoin beleggers ook een katalysator nodig hebben om de koers naar boven toe te laten uitbreken. Zou dit de goedkeuring van de door Blackrock aangepaste en opnieuw ingediende ETF aanvraag zijn? De tijd zal het leren.

Op het moment van schrijven zijn we echter nog niet zover en staat de Bitcoin koers op $ 30.265 (Bitmex) en € 27.637 (Bitvavo). Altcoins laten een gemengd, maar licht positief beeld zien. Daarover verderop meer

Bitcoin koers grafiek

Ander crypto nieuws

Het filiaal van de Federal Reserve in New York en particuliere banken die in deze staat actief zijn, hebben gezamenlijk een nieuw Central Bank Digital Currency (CBDC)-regime ontwikkeld en getest. Het Proof of Concept met de naam Regulated Liability Network is een van de meest uitgebreide systemen die de afgelopen tijd in de Verenigde Staten zijn getest en zou in de nabije toekomst zowel binnen als buiten de Verenigde Staten CBDC-betalingen mogelijk kunnen maken. Daarover verderop meer.

Oplichters gebruiken nu de domeinnamen van crypto-exchanges om zich over te geven aan geavanceerde hacks. Onlangs werd er contact opgenomen met een Twitter-gebruiker op de sociale media en de hackers slaagden erin zijn burgerservicenummer en andere essentiële informatie te bemachtigen via een link gegenereerd door Coinbase.com. Deze zwendelpraktijken worden heel gewoon in de cryptowereld en gebruikers wordt geadviseerd om hun informatie nooit zomaar met iemand te delen en goed te controleren wie ze voor zich hebben.

Bitcoin koers stabiel rond $ 30.000

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar rond de $30.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency ziet er stabiel uit en zowel de bulls als de bears lijken in een ontspannen vakantiestemming te zijn. De vraag is natuurlijk hoe lang ze dat gaan volhouden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,1k. Bitcoin begon meteen wat winst te boeken. De stieren steunden en puften en brachten de koers om 04.50 uur 's ochtends op ongeveer $ 30,4k. Dat was echter alles wat er voor hen in zat, aangezien de koers een groot deel van de rest van de dag worstelde om op dit niveau te blijven. De cryptocurrency zakte vervolgens terug naar $ 30,2k en slaagde er alleen in zijwaarts rond deze waarde te handelen. De Bitcoin koers staat nu op $ 30,2k op het moment van schrijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 586 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 51,52%.

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur licht hoger. De enige opmerkelijke bewegers waren Cardano (ADA, 0,6%), Solana (SOL, -1,5%), Bitcoin Cash (BCH, -3,8%), Avalanche (AVAX, 3,6%) en Shiba Inu (SHIB, 4,3%).

Avalanche koers grafiek 

New York Federal Reserve test nieuw CBDC-systeem

Het New Yorkse filiaal van de Amerikaanse Federal Reserve (centrale bank) heeft het digitaal stablecoin-project voltooid in samenwerking met enkele van de grote particuliere banken die in de staat actief zijn. Het wordt het Regulated Liability Network (RLN) genoemd, wat in wezen een CBDC-project is. Grote banken zoals BNY Mellon, MasterCard, Wells Fargo en tal van anderen maakten ook deel uit van dit experiment.

We kunnen mogelijk verwachten dat deze Proof of Concept (PoC) in de nabije toekomst mainstream wordt en kan worden gebruikt voor zowel binnenlandse als internationale geldtransfers. De banken zijn wanhopig op zoek naar een oplossing als deze, omdat het veel van de kosten van het bankieren zou helpen verminderen. Voor de centrale banken is het een compromis dat volgens hen de impact van cryptocurrencies zal vertragen. Dat laatste is misschien ver weg, omdat Bitcoin niet alleen een digitale valuta is, maar ook financiële vrijheid biedt door het decentrale karakter ervan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram