Skip to main content

Bitcoin nieuws

Gaat Bitcoin marktleider Ethereum verslaan op de NFT markt?

Bitcoin vs Ethereum op de NFT markt

De vraag naar Non Fungible Tokens (NFTs) op het Bitcoin (BTC) netwerk blijft hard groeien, zo blijkt uit nieuwe data van de NFT markt. Het handelen in NFTs groeit zelfs dermate hard dat het Bitcoin netwerk hard op weg is om het Ethereum (ETH) netwerk op termijn in te halen. De sterke adoptie van Bitcoin NFTs en daarmee de Ordinals protocol technologie geeft een positief beeld van de adoptie van het netwerk en daarmee goede vooruitzichten voor de BTC koers

De sterke adoptie van NFTs in de Bitcoin markt is opvallend. De technologie bestaat namelijk nog niet zo lang. Hoewel NFTs al langer bekend zijn en voor het eerst beschikbaar kwamen op het Ethereum netwerk heeft het grootste crypto project pas recent de mogelijkheid om NFTs te verhandelen op het netwerk. Deze toepassingen zijn mogelijk gemaakt door de Ordinals protocol technologie die in januari van dit jaar live ging. Met het Ordinals protocol kan er extra informatie toegevoegd worden aan de transacties waardoor deze uniek zijn. Voorbeelden zijn het toevoegen van plaatjes of digitale kunst waardoor NFTs verhandeld kunnen worden. 

Momenteel groeit het verkoopvolume in dollars van de digitale kunsthandel flink op het Bitcoin netwerk met bijna 130%. Daarmee heeft het grootste blockchain project een significant aandeel van 10% in de hele NFT markt. Het sluit echter niet uit dat Ethereum nog steeds de grootste is met een totale handelsmarkt van $24 miljoen. Echter, de sterke groei van het Bitcoin netwerk suggereert dat een mogelijke ommekeer in de toekomst mogelijk is. Dit zou betekenen dat het marktaandeel van BTC groter wordt dan die van het Ethereum netwerk. 

Sterke vraag naar Bitcoin NFTs goed voor de Bitcoin koers

De grote vraag naar NFTs op het Bitcoin netwerk kan een aanzienlijk positief effect hebben op de Bitcoin koers. De sterke vraag in NFTs, die alsmaar blijft groeien, zal op termijn ook resulteren in meer vraag naar en gebruik van Bitcoin. Dit komt omdat het handelen van NFTs gebruikers ook geld kost in de vorm van transactiekosten, die worden afgerekend in BTC. Daarnaast moeten gebruikers voor het aanschaffen van de digitale kunststukken ook betalen in Bitcoin. Deze toename in Bitcoin gebruik zorgt hoogstwaarschijnlijk voor een stijging van de BTC koers. 

Waarom er ook kritiek is op het Bitcoin Ordinals protocol

Hoewel het Ordinals protocol voor imposante technologische innovatie heeft gezorgd op het Bitcoin netwerk, zijn verschillende gebruikers ook huiverig. Zo vrezen ze dat de Ordinals transacties de transactie pool zullen overbelasten, wat kan resulteren in flink hogere kosten en langere transactietijden voor gebruikers. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram