Enorme BTC aankoop door vermogensbeheerder van $115 miljoen

Stone Ridge koopt bitcoins 

We zien dat er de laatste tijd steeds meer grote bedrijven zijn die massaal Bitcoin kopen. Dit is een belangrijke stap als het aankomt op de mainstream adoptie van cryptovaluta. Recent is er weer een in het oog springende aankoop door een groot bedrijf bijgekomen.

Vermogensbeheergigant Stone Ridge bevestigde dat het een significante aankoop heeft gemaakt. Ze hebben via hun divisie New York Digital Investment Group (NYDIG) een aankoop gedaan van ruim 115 miljoen dollar aan Bitcoin. Op dit moment heeft het bedrijf meer dan $1 miljard aan activa onder beheer.

Verklaring van het bedrijf

Het is een forse aankoop die is gemaakt door Stone Ridge. Dit laat zien dat het bedrijf een flinke stap maakt richting de cryptomarkt. De nieuwe CEO van het bedrijf, Robert Gutmann, zei hierover het volgende:

 “The macro backdrop against the public health backdrop has caused a lot of people to rethink their portfolio composition,”

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, die in augustus en september voor $425 miljoen aan BTC kocht, reageerde op het nieuws:

"Als de triljoenen dollars op de balansen van banken, vermogensbeheerders, verzekeringsmaatschappijen, schenkingen en familiekantoren hun migratie naar het Bitcoin-universum beginnen, zullen ze bedrijven zoals NYDIG nodig hebben om hen te begeleiden”.

Nieuws van de Federal Reserve

Het nieuws komt net nadat er een nieuw rapport van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) is uitgekomen. In dit rapport is terug te vinden dat ze komend jaar $5 biljoen bij zullen moeten gaan drukken om de economie te ondersteunen tijdens deze Coronacrisis. Het rapport van de economen Lawrence 'Larry' Summers en David Cutler berekent de indirecte kosten van het Coronavirus op $16 biljoen.

"De totale kosten worden geschat op meer dan $16 biljoen.  Dit is ongeveer 90% van het jaarlijkse bruto binnenlands product van de VS. Voor een gezin van 4 personen zou het geschatte verlies bijna 200.000 dollar zijn”,

aldus het rapport. Ongeveer de helft van dit bedrag is het inkomensverlies als gevolg van de COVID-19-geïnduceerde recessie. De rest zijn de economische gevolgen van een korter en minder gezond leven.

Een veilige investering

In zijn commentaar op de bevindingen concludeerde David Rosenberg, hoofdeconoom bij Rosenberg Research & Associates, dat de Fed alleen al in 2021 $5 biljoen aan geld zou moeten drukken. Dit zou ervoor zorgen dat de staatschuld nog verder op zou lopen.  Rosenberg heeft gezegd dat hij van plan is om goud te kopen, echter zijn er dus ook steeds meer bedrijven die kiezen voor een belegging in cryptovaluta. Bitcoin bereikte een nieuwe hoogte van $11.690 op dinsdag alvorens het weer zakte naar $11.400. Het noteert deze maand een flinke stijging van 10,5%. Vanaf het begin van het jaar is de koers gestegen met ruim 60%.

De meest recente investering van Stone Ridge is natuurlijk goed nieuws voor alle bitcoin beleggers. Naarmate er meer grote beleggingsmaatschappijen investeren in Bitcoin, zal de koers naar alle waarschijnlijkheid stijgen.