Britse bank Standard Chartered ziet Bitcoin koers dit jaar op $ 50.000

Stier met Bitcoin logo met op achtergrond een stijgende Bitcoin koers grafiek  

Is dit het begin van de nieuwe bull run voor Bitcoin? Bitcoin begon de week in stijl met een enorme upgrade van de prijsprognose van Standard Chartered. De Britse bank heeft een geschiedenis van verheven prijsdoelen voor Bitcoin, maar heeft ze verdubbeld en verhoogd, daarbij verwijzend naar een hoop wind in de rug voor de digitale valuta. Op het moment van schrijven had de Bitcoin koers nog niet op het nieuws gereageerd en wordt het nog steeds verhandeld voor ongeveer $30.300.

 

Eerder dit jaar vaardigde Standard Charter een koersdoel van $100.000 uit voor Bitcoin tegen het einde van 2024. Dit was vóór de wereldwijde bankencrisis, een van de katalysatoren waar Standard Charter naar verwijst. Gezien de recente instabiliteit van gecentraliseerde bankinstellingen, zegt het dat meer consumenten waarschijnlijk naar Bitcoin zullen kijken als een vorm van wereldwijde valuta.

Voor de tweede helft van 2023 zegt Standard Charter dat Bitcoin het potentieel heeft om het prijsniveau van $ 50.000 terug te vorderen als de zaken doorgaan zoals ze zijn. Voor eind 2024 verhoogde Standard Charter zijn koersdoel van $100.000 naar $120.000. Dit doelwit heeft meerdere katalysatoren ingebakken, waaronder de Bitcoin-halving, institutionele interesse voor Spot Bitcoin ETF's en verhoogde winstgevendheid van miners.

Analisten bullish over Bitcoin koers

Standard Charter is niet de enige instelling die bullish wordt over Bitcoin. De cryptomarkten wachten op de beslissing van de SEC over Spot Bitcoin ETF-aanvragen van onder meer Blackrock, Fidelity en WisdomTree. Veel analisten zijn van mening dat als deze ETF's worden goedgekeurd, ze de prijs van Bitcoin in korte tijd veel hoger kunnen duwen.

Anderen met hoge koersdoelen zijn Tom Lee van Fundstrat en Cathie Wood van ArkInvest. Lee gaf een koersdoel van $ 500.000 voor Bitcoin, terwijl Wood sterk staat met haar voorspelling van $ 1 miljoen. Hoewel deze zich duidelijk in het ultra-bullish spectrum bevinden, is een wereldwijde stijging van de vraag en acceptatie precies wat nodig is om uit deze crypto-winter te breken.

Hoe waarschijnlijk zijn deze koersdoelen? Het is moeilijk te zeggen. Er zijn enkele concurrerende scenario’s, waaronder de SEC die doorgaat met hardhandig optreden tegen in de VS gevestigde cryptobedrijven en een verbod op crypto's in China. Zonder de twee grootste economieën zou Bitcoin moeite kunnen hebben om ooit die bullish doelen te bereiken. Toch lijkt het sentiment voor Bitcoin en crypto's voor het eerst in een paar jaar om te slaan naar bullish. Of de BTC koers het sentiment volgt, is een tweede. Gezien het nieuwe koersdoel van Standard Charter, zouden we een interessante afsluiting van 2023 kunnen verwachten.