Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt licht en de inflatie zal hoog blijven volgens ECB

Gebouw van de Europese Centrale Bank (ECB) 

Ondanks de langdurige consolidatie in de huidige trading-range lijkt de Bitcoin koers nu toch wat opwaarts te tenderen. Gisteravond tikte de BTC koers weer heel even de $ 31k aan, waarna het weer snel terugviel. Echter, over de afgelopen 24 uur bekeken is de trend toch gematigd positief en opwaarts gericht. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $  (Bitmex) en € 27.637 (Bitvavo).

 

Altcoins volgden Bitcoin op het pad omhoog en de meesten wisten winst te boeken. Daarover verderop meer

Ander crypto nieuws

De voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, heeft toegegeven dat de inflatie in de eurozone naar verwachting de komende twee jaar aan de hoge kant zal blijven. Het voormalige hoofd van het IMF voorspelde dat de situatie naar verwachting in de nabije toekomst moeilijk zal blijven, zelfs nu de rentetarieven hoger zijn dan ze tientallen jaren zijn geweest en de economie krimpt. Daarover verderop meer.

het BRICS-forum (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) overweegt opnieuw een alternatieve valuta voor het afwikkelen van internationale transacties. Dit forum wordt steeds krachtiger omdat het enkele van de grootste niet-westerse economieën van de wereld omvat en ze een grote verschuiving in de status quo kunnen veroorzaken die volgens hen bevooroordeeld is ten gunste van de VS en tot op zekere hoogte voor de EU . Daarover verderop meer.

Uit gegevens van Cryptoslam.io blijkt dat de wekelijkse NFT-verkopen deze week een grote daling van 23,39% registreerden, zelfs toen de cryptomarkt grotendeels stabiel was. De digitale collectible-scene is het afgelopen jaar aanzienlijk afgekoeld als gevolg van de verslechterende wereldeconomie en fiscale verkrapping door de centrale banken. De crypto-bearmarkt speelde daarin ook een cruciale rol en nu naderen de NFT's nieuwe dieptepunten. Het Ethereum-netwerk bleef de tool bij uitstek voor NFT-makers, maar na het recente Bitcoin Ordinals-fenomeen is het BTC-netwerk het op een na grootste platform geworden als het gaat om het afhandelen van NFT-transacties. De verwachting is dat ETH en BTC in de nabije toekomst zullen strijden voor de titel van voorkeurs-NFT-netwerk. Beide netwerken hebben hun uitdagingen, maar ze staan aan de top van de piramide en kleinere netwerken kunnen daardoor in de nabije toekomst negatief worden beïnvloed.

Bitcoin koers stijgt licht

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 30,5k na gisteravond $ 31k te hebben bereikt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,3k. De koers steeg zoals gezegd in de avond naar $ 31.050 waarna het snel terugviel naar $ 30.200. Inmiddels is de koers weer iets opgelopen en bevindt zich rond $ 30.400.

Bitcoin zit in een relatief lang consolidatieproces. De koers heeft al bijna 2 weken geen significante prijsbeweging gezien. In de geschiedenis van Bitcoin wordt vaak ervaren dat een langdurige periode van consolidatie wordt gevolgd door een grote prijsbeweging in een van beide richtingen. De stieren zullen in de nabije toekomst meer zelfvertrouwen hebben omdat ze een indrukwekkende run achter de rug hebben.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 590 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 51,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur licht hoger. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, 2,3%), Solana (LTC, 6,4%), Polygon (MATIC, 8,5%), Bitcoin Cash (BCH, 1,7%), Avalanche (AVAX, 0,7%) en Cosmos (ATOM, -0,7%).

BNB koers grafiek 

De Inflatie blijft hoog volgens de Europese Centrale Bank

De voorzitter van de ECB heeft een realistische verklaring afgegeven door te zeggen dat de consumentenprijsindex (CPI) naar verwachting de komende 2 jaar boven de doelstelling van 2% zal blijven. De erkenning is gebaseerd op de realiteit, aangezien de inflatie in het grootste deel van de economische unie boven de 6% blijft en dat veroorzaakt problemen in de economie.

Er zijn verschillende redenen waarom de inflatie-cijfers naar verwachting de komende tijd hoog zullen blijven. De belangrijkste redenen zijn uiteraard twee; de covid-19-stimuleringspakketten en de oorlog in Oekraïne. De overlapping van deze twee grote incidenten heeft ertoe geleid dat de inflatie in de regio nieuwe hoogtepunten heeft bereikt en daarbij 40-jarige records heeft verbroken. Sommige economen denken dat we nooit meer 2% inflatie zullen zien. 4-5% wordt naar verwachting het nieuwe normaal.

BRICS Official hint op door goud ondersteunde digitale valuta

Het opkomende BRICS-platform gaat aan de slag en daagt de status-quo van het Westen uit. Het bondgenootschap krijgt daarbij steun van over de hele wereld, vanwege het huidige scepticisme m.b.t. de Amerikaanse dollar en het door de VS gedomineerde financiële systeem.

Onlangs heeft de BRICS Vice President en Chief Financial Officer verklaard dat een nieuwe door goud gedekte digitale valuta wordt overwogen. De munt wordt volgende maand verder besproken tijdens een topontmoeting. Dit is een enorm belangrijke ontwikkeling omdat het een volgende stap zal zijn in de richting van de-dollarisering. De VS en hun bondgenoten zullen de BRICS de komende maanden nauwlettend in de gaten houden terwijl ze angstvallig de dominantie van de greenback bewaken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram