Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers loopt langzaam op. Gaan we eindelijk uitbreken?

Stapel BTC munten met groene oplopende Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $  (Bitmex) en  € 27.637 (Bitvavo). De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is langzaam in waarde aan het oplopen en is al weer bijna bij de $ 31k-weerstand aanbeland. Hier is de koers al verschillende keren afgewezen, maar zou het dit keer wel lukken om hoger te komen? Het sentiment op de cryptomarkt is momenteel gematigd positief te noemen en dat is opmerkelijk aangezien er een aantal negatieve krachten aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kruistocht die de SEC (Securities and Exchange Commission) in de VS momenteel voert tegen de crypto-sector, waarbij o.a. grote crypto-exchanges zoals Binance en Coinbase, maar ook populaire cryptoprojecten als Cardano, Solana en Polygon het moeten ontgelden. Ook de speculatie op de financiële markten dat er wellicht nog een of meer renteverhogingen aan zitten te komen in de VS, is niet goed voor de Bitcoin koers.

Dat Bitcoin zich ondanks dat zo sterk houdt is opvallend en kan gezien worden als een teken van kracht en er is ons inziens dan ook niet veel voor nodig om de BTC koers uit te laten breken naar boven toe. Wanneer dat gebeurd zouden we vrij snel $ 40k moeten kunnen bereiken. De Britse bank Standard Chartered ziet zelfs een Bitcoin koers van $ 50.000 dit jaar als waarschijnlijk.

Een mogelijke katalysator voor een koersuitbraak zou de goedkeuring door de SEC van een spot Bitcoin ETF kunnen zijn. Er liggen op dit moment opnieuw ingediende aanvragen van Blackrock, Fidelity en WisdomTree en de verwachting in de markt is dat deze aanvragen een goede kans maken om te worden goedgekeurd.

Ander crypto nieuws

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt met de tijd steeds uitdagender voor regeringen over de hele wereld. China heeft al een wet aangenomen die door AI gegenereerde inhoud op sociale media en dergelijke verbiedt. Ook de VS zijn bezig met een inhaalslag en proberen met nieuwe regelgeving te komen. Daarover verderop meer.

De Mt. Gox-hack was een van de grootste crypto-overvallen in de geschiedenis met meer dan 800.000 BTC gestolen van de beurs in 2014. Het schikkingsproces zelf heeft meer dan een decennium geduurd, maar afronding daarvan is nu heel dichtbij. De compensatiecommissie kon tot nu toe slechts 143.000 BTC terugkrijgen en de gebruikers zullen worden gecompenseerd op basis van hun stortingen op de beurs. De deadline om je te laten registreren voor de compensatie is bereikt en de slachtoffers zullen binnenkort hun BTC ontvangen. De verwachting is dat velen van hen zullen proberen hun pas herstelde cryptovaluta te liquideren omdat ze er al heel lang van zijn uitgesloten. Dit zou kunnen resulteren in een aanzienlijke vraag-aanbodschok voor de crypto-markt en zou de Bitcoin koers kunnen doen kelderen. Het valt nog te bezien hoeveel de koers zal worden beïnvloed in de nasleep ervan.

Bitcoin koers herstelt iets boven $30.5k

Bitcoin wisselt van eigenaar boven de $30,8k op het moment van schrijven na een enigszins positieve prijsactie in het algemeen. De BTC koers bereikte vanochtend een waarde van $ 30.850, maar is sindsdien iets teruggevallen

De afgelopen 24 uur begonnen met BTC rond de $30,5k. In eerste instantie zakte de koers wat tot $ 30,3k, maar al snel begon het weer te stijgen. Gisteren in de middag bereikte het kortstondig een waarde van $ 30,8k, maar viel daarna snel weer terug. Vervolgens liep de koers gestaag weer op tot $ 30.850 vanochtend. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers iets boven $ 30,7k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 593 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 51,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven relatief stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren aan het einde van de afgelopen 24 uur vrij stabiel. De enige opmerkelijke uitslagen waren te zien bij Polkadot (DOT, 2%), Bitcoin Cash (BCH, 3,6%) en Avalanche (AVAX, -2,3%).

Bitcoin Cash koers grafiek 

AI dwingt regeringen tot handelen

De plotselinge toename van de ontwikkeling van AI-chatbots en andere programma's veroorzaakt een paniekerige reactie van regeringen over de hele wereld. Sommigen, zoals Italië, hebben ChatGPT korte tijd verboden, terwijl anderen de toepassingen op internet willen verbieden.

De Chinese overheid heeft onlangs de regels met betrekking tot generatieve AI-content aangescherpt. Dit betekent dat bedrijven nu een vergunning van de Chinese overheid moeten krijgen voordat ze gebruikers toegang kunnen geven tot hun generatieve opties.

Amerikaanse wetgevers krijgen binnenkort een zeer geheime briefing over AI en de verwachte impact ervan op de toekomst van de samenleving. Zodra de senatoren en vertegenwoordigers goed zijn geïnformeerd, kunnen we een massale beweging verwachten om de bedreigingen van deze fantasierijke programma's in te dammen.

Over het algemeen vinden regeringen het dus moeilijk om met de nieuwe realiteit om te gaan. Het onvoldoende begrip van de AI-scene verergert ook de problemen en het duurde dan ook niet lang voordat we enorme problemen van AI zouden zien, waaronder een hernieuwde kijk op nepnieuws. Daarom wordt generatieve AI-inhoud nu als eerste onder de loep genomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram