Skip to main content

Bitcoin nieuws

Breaking: Ripple behaalt overwinning in rechtszaak. XRP is geen effect

Ripple munt met op achtergrond stijgende XRP koers grafiek 

Ripple Labs behaalde vandaag (13 juli) een overwinning in de Verenigde Staten in de districtsrechtbank van het zuidelijke district van New York. Rechter Analisa Torres oordeelde in het voordeel van het bedrijf in een zaak die was aangespannen door de SEC en die al loopt sinds 2020.

Volgens documenten die op 13 juli zijn ingediend, heeft rechter Torres een uitspraak gedaan ten gunste van Ripple Labs, waardoor het Ripple (XRP) token geen effect is.

De SEC probeerde Ripple met de rechtszaak te dwingen te stoppen met het aanbieden van zijn XRP-token onder de veronderstelling dat XRP een effect was, zoals beschreven in de wet. In dat geval zou Ripple aan aanvullende regelgeving hebben moeten voldoen.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple Labs, reageerde als volgt:

Tweet Brad Garlinghouse, CEO Ripple Labs

Ripple koers reageert direct op uitspraak en knalt omhoog

De Ripple koers reageerde direct op de overwinning in de rechtbank en spoot omhoog. Op het moment van schrijven staat de koers maar liefst 25 % in de plus op $ 0,59.

Ripple koers grafiek 

Er kan de komende tijd nog meer van de Ripple koers verwacht worden aangezien het heel wat heeft in te halen. Tijdens de laatste crypto-bullmarkt bleef de koerswinst voor Ripple (XRP) beperkt als gevolg van de onzekerheid die de lopende rechtszaak bracht. Nu die zorgen zijn weggenomen is de verwachting dat beleggers weer massaal terug zullen keren naar deze voorheen zeer populaire cryptocurrency.

Ook de rest van de cryptomarkt was goed gestemd door de positieve uitspraak en de koersen gingen dan ook over een breed front omhoog. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven 1,6 % in het groen en Ethereum boekt een winst van 3,5%.

De Bitcoin dominantie kreeg wel een knauw door de plotselinge en heftige stijging van de Ripple koers, zoals te zien in onderstaande grafiek die werd gedeeld op Twitter door de bekende crypto-analist Will Clemente.

tweet Will Clemente

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram