Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt on fire! Ripple wint belangrijke rechtszaak tegen de SEC

Ripple munt on fire met stijgende Ripple koers grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers staat momenteel boven de $31k op het moment van schrijven na een scherpe prijsstijging eerder op de dag. Toch was Bitcoin niet de echte ster van vandaag. Die rol was toebedeeld aan Ripple (XRP). Deze, eens zeer populaire, maar enigszins in het verdomhoekje geraakte crypto, steeg vandaag met maar liefst 70% als gevolg van een klinkende overwinning in de langslepende rechtszaak tegen de SEC.

Deze Ripple vs SEC-zaak resulteerde in een grote overwinning voor het XRP-netwerk. De Amerikaanse  rechter Analisa Torres oordeelde in het voordeel van het Ripple Labs na een slopende rechtszaak van 30 maanden waarin Ripple het dapper opnam tegen de machtige SEC. Uiteindelijk besloot de rechter dat XRP, het token van het Ripple-netwerk geen effect is en daarom niet onder de jurisdictie van de SEC valt. Dit zal aanzienlijke gevolgen hebben voor de algehele cryptomarkt en de voortdurende strijd tussen deze en effectenregelgevers over de hele wereld. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

De bekende investeerder Cathie Wood, van Ark Invest, heeft een groot deel van haar Coinbase-aandelen verkocht toen de prijs verder daalde. De gerenommeerde investeerder verkocht ongeveer 135.152 aandelen ter waarde van $ 12 miljoen. Cathie Wood staat bekend om het investeren in de crypto-scene en is een van de voorstanders van dat deze sector de mainstream beleggingswereld betreedt.

De dump van het aandeel Coinbase houdt echter verband met het feit dat de beurs onder grote druk staat van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Laatstgenoemde beschuldigt het handelsplatform van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten, een aanklacht die Coinbase ontkent. Het beweert simpelweg dat kleinere digitale tokens niet onder de bredere definitie van effecten vallen en daarom heeft de SEC geen jurisdictie over hen. Terwijl de zaak aan de gang is, gaat de beurs een onzekere toekomst tegemoet, aangezien veel van haar bedrijfsmodel afhankelijk is van deze kleinere tokens. Dus sommige investeerders willen hun aandelen verkopen of shorten, terwijl anderen nog steeds de drang om dat te doen weerstaan.

Bitcoin koers gaat boven de $31k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor $ 31.705 (Bitmex) en € 28.126 (Bitvavo). De cryptocurrency kijkt naar het noorden, maar wordt momenteel geconfronteerd met de weerstand die de koers al eerder heeft teruggeworpen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,3k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde. De koers begon echter om 11.00 uur 's ochtends te stijgen, maar het bleek een vrij gebruikelijke aangelegenheid te zijn die de waarde slechts tot ongeveer $ 30,6k bracht. Het leek erop dat de Bitcoin koers de dag rond dezelfde waarde zou eindigen, maar om 17:15 uur begon hij scherp te stijgen. De koers steeg aanzienlijk en ging boven de $31k. Het bleef gestaag stijgen en de cryptocurrency wordt nu verhandeld tegen ongeveer $ 31,5k op het moment van schrijven.

Bitcoin heeft vandaag de wind in de zeilen omdat het de XRP-trend volgt. De belangrijkste digitale valuta is echter niet gewend om kleinere cryptovaluta te volgen en kan op zichzelf iets te zeggen hebben. Het wordt momenteel geconfronteerd met een enorme langdurige weerstand van iets meer dan $ 31k en het moet deze overwinnen om de bulls te bevrijden en een langdurige push omhoog te maken. De beren zullen naar verwachting echter voor enige weerstand zorgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $608 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,15%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen stegen vandaag aanzienlijk als gevolg van get goede nieuws over de door Ripple gewonnen rechtszaak. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 5,4%), Ripple (XRP, 70,6%), Binance Coin (BNB, 4,3%), Cardano (ADA, 18,8%), Solana (SOL, 15,6%), Dogecoin (DOGE, 7.1 %), Polygoon (MATIC, 17,7%), Litecoin (LTC, 7%), Tron (TRX, 5,4%), Polkadot (DOT, 6,3%), Avalanche (AVAX, 7,1%), Shiba Inu (SHIB, 5,7%) ), Stellar (XLM, 65%) en Chainlink (LINK, 8%).

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Ripple wint baanbrekende rechtszaak tegen de SEC

Het grote cryptocurrency-bedrijf Ripple behaalde enkele uren geleden een enorme overwinning tegen de Amerikaanse SEC. Het bedrijf was sinds eind 2020 verwikkeld in deze zaak en het had voor grote uitdagingen gezorgd. Nu is het als overwinnaar tevoorschijn gekomen en de waarde van XRP stijgt enorm. Het steeg van minder dan $ 0,50 tot wel $ 0,90 vlak voor het ter perse gaan.

De rechtbank heeft bepaald dat de verkoop van het XRP-token op crypto-exchanges legaal is en geen inbreuk maakt op de effectenwetten. De particuliere verkoop van het token heeft deze wetten echter geschonden en zal nader moeten worden onderzocht. Het is dus geen 100% overwinning voor Ripple, maar deze 80-90% overwinning was zeker nodig. De vraag bij iedereen is hoe ver het XRP-token kan gaan. Het is al bijna verdubbeld in waarde, maar er zou ruimte kunnen zijn voor verdere groei in de nabije toekomst.

De zaak is een goed voorteken voor de cryptomarkt in het algemeen. De heksenjacht van de SEC heeft de hele markt gefrustreerd. Het is goed dat haar bevoegdheden nu door de rechter worden gecontroleerd. Zaken tegen Coinbase, Binance en andere crypto-platforms zullen waarschijnlijk ook worden beïnvloed door dit baanbrekende oordeel. Over het algemeen is het een geweldig resultaat voor de crypto-scene.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram