Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Een goede week voor crypto dankzij Ripple (XRP)

Cryptocurrency nieuws

Het gaat misschien niet zo snel als we zouden willen, maar het begon: de cryptomarkt begint zich te herstellen. In de afgelopen 7 dagen is de Bitcoin koers met bijna 3% gestegen en lijkt klaar te zijn om eindelijk het $30.000-niveau achter zich te laten. Maar dat is niets vergeleken met de winst van veel populaire altcoins - sommige stegen in prijs met 20%, 30% of zelfs meer. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar een selectie uit het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week!

XRP keert triomfantelijk terug naar beurzen

De enorme doorbraak waar alle XRP-investeerders op hebben gewacht is eindelijk hier: na maanden van problemen komt XRP eindelijk terug naar grote beurzen! Allemaal dankzij een uitspraak van rechter Torres, waarin staat dat het verkopen van XRP-tokens op beurzen niet in strijd was met de federale effectenwetten in de VS.

 

 

Meteen nadat de uitspraak openbaar was gemaakt, kondigde een groot aantal Amerikaanse beurzen aan dat de handel in XRP binnenkort weer mogelijk wordt gemaakt. De lijst met beurzen die XRP al opnieuw hebben aangeboden of dat binnenkort gaan doen, omvat onder andere Coinbase, Kraken, Gemini, Crypto.com en Bitstamp.

Zoals te verwachten, reageerde de markt met absoluut enthousiasme op het nieuws. In de afgelopen 7 dagen is de XRP-prijs met maar liefst 53% gestegen. Dit zorgde ervoor dat de cryptocurrency van Ripple kortstondig de 4e grootste munt op de markt werd - totdat de BNB van Binance die positie terugnam.

Hoewel de zaken er erg optimistisch uitzien voor Ripple, is het belangrijk op te merken dat de recente uitspraak niet volledig in het voordeel was van Ripple Labs. Ja, de rechter heeft besloten dat het verkopen van XRP op beurzen geen verkoop van niet-geregistreerde effecten is, aangezien op beurzen genoteerde XRP-tokens geen investeringscontracten zijn. Maar bij institutionele verkoop ligt dat anders.

Volgens rechter Torres was de verkoop van XRP-tokens aan institutionele beleggers die door Ripple Labs buiten de beurs om plaatsvond in feite een overtreding van de federale effectenwetgeving. Met andere woorden, de uitspraak is slechts een gedeeltelijke overwinning voor Ripple Labs in de voortdurende juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC). De uitspraak van de rechtbank is niet het definitieve einde van de rechtszaak, aangezien de zaak nog steeds voor de rechter kan komen of door beide partijen in beroep kan worden gegaan.

Het bullish nieuws over XRP had ook een negatief effect: Crypto Law, een organisatie die gespecialiseerd is in crypto-regelgeving, heeft een waarschuwing afgegeven over “de explosie van spam-accounts” die zich voordoen als Ripple en zijn leidinggevenden. David Schwartz, de CTO van Ripple, waarschuwde dat er geen XRP-airdrops of weggeefacties zijn en dat iedereen die iets anders beweert een oplichter is.

Ripple koers grafiek 

Cardano komt dichter bij volledige decentralisatie

Cardano (ADA) is een andere munt die profiteert van Ripple-gerelateerd enthousiasme. In de afgelopen 7 dagen is de Cardano koers met bijna 14% gestegen. Maar in het geval van Cardano zijn er meer redenen voor optimisme dan alleen de Ripple-uitspraak.

Het Cardano-team heeft zojuist aangekondigd dat de vooruitgang van CIP-1694 steeds dichterbij komt. Dit belangrijke voorstel, ook bekend als Voltaire, wordt lang verwacht als de overgang van Cardano naar een volledig gedecentraliseerd bestuursmodel. Het voorstel is de afgelopen 6 maanden uitgebreid besproken en heeft uiteindelijk groen licht gekregen van de Cardano-gemeenschap - hoewel er nog een formele consensus moet worden bereikt.

Officiële Cardano-bronnen benadrukken het extreme belang van CIP-1694 voor de toekomst van ADA, en spreken zelfs over "het Voltaire-tijdperk" dat "het hoogtepunt van Cardano's ontwikkeling" zal zijn. Helaas weten we op dit moment niet eens een geschatte datum van de lancering van Voltaire.

Cardano koers grafiek 

Solana en andere Altcoins stijgen hard op XRP-nieuws

De uitspraak in de zaak van Ripple is een ware zegen geweest voor het hele blockchain-ecosysteem. Deze week zijn bijna alle grote altcoins enorm in prijs gestegen - allemaal dankzij XRP.

Van alle grote altcoins die het goed deden, deed Solana (SOL) het het beste. In de afgelopen 7 dagen is de SOL koers met meer dan 25% gestegen tot boven de $26. Het is de hoogste prijs die SOL sinds begin 2023 heeft behaald.

Solana koers grafiek

Andere altcoins die sterk stijgen door het XRP-nieuws zijn MATIC (17%), AVAX (13%) en XLM (33%). Maar niet elke altcoin doet het zo goed. De munten die de afgelopen weken enorme winsten hebben gemaakt, zijn nu aan het corrigeren - Litecoin (LTC) is met 4% gedaald en de prijs van Bitcoin Cash (BCH) is met 8% gedaald.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram