Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder $30k en EU blijft aan top in Web 3.0, AI en Crypto

Vlag van de EU 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $29,8k en vertoont de laatste paar dagen een licht bearish tendens. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in het defensief en de beren zijn op dit moment op zoek naar een opening. Altcoins daarentegen waren over het algemeen stabiel, afgezien van een klein aantal uitzonderingen. Daarover verderop meer. Op het moment van schrijven staat de BTC koers licht in de min op $ 29.795 (Bitmex) en € 26.704 (Bitvavo).

Ander crypto nieuws

Ondanks de aanhoudende hittegolf en de economische crisis blijft de Europese Unie (EU) wereldleider als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van AI, Web 3.0 en crypto. Er zijn verschillende redenen voor de vorderingen op dit gebied in de economische unie, maar de belangrijkste hiervan is dat de regelgeving hier steeds duidelijker wordt, terwijl andere landen in de wereld te dubbelzinnig zijn of steeds vijandiger staan tegenover deze nieuwe technologieën. Daarover verderop meer.

Weer een andere Bitcoin ETF aanvraag is overgegaan naar de volgende fase van het regelgevingsproces. Valkyrie, een ander bedrijf dat al lang probeerde een Bitcoin ETF goedgekeurd te krijgen, zag het aanvraagproces de volgende fase ingaan. De voorgestelde handelsticker van het fonds is het merkwaardige ‘BRRR’, een populaire meme in de bredere cryptogemeenschap. De officiële beoordeling begint nu op BRRR en het valt nog te bezien of deze in de nabije toekomst zal worden geaccepteerd. Dit is de tweede dergelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF na de recente goedkeuring van een verzoek van Blackrock. Beide aanvragen wacht nu een langdurig goedkeuringsproces en dat kan maanden in beslag nemen.

De commissaris van de American Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) verklaard dat de recente zaak van Ripple vs SEC in der minne is geregeld en heeft geleid tot meer duidelijkheid over de regelgeving in het land. Als de zaak gegrond wordt verklaard, betekent dit dat de cryptosector steeds meer onder de jurisdictie van de CFTC zal vallen en niet de SEC. Bitcoin wordt door de meeste regelgevers al als een de-facto commodity beschouwd en wordt momenteel niet geraakt door de juridische strijd.

Bitcoin koers zakt onder de $30k

Bitcoin handelt op het moment van schrijven rond de $29,9k nadat het hersteld was van een diepere duik gisteren. De volatiliteit van de cryptovaluta neemt toe naarmate de stieren moeite hebben om de prijsstijging van de afgelopen weken vast te houden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het begon te dalen. Het bereikte een intraday dieptepunt van $ 29.540 voordat het weer begon te herstellen. Vroeg in de ochtend tikte de koers even $ 30.180 aan, waarna het weer wat afgleed tot $ 29.800 op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu echt onder druk van de beren en dreigt verder onder $30.000 te dalen. Geen enkel positief nieuws lijkt momenteel te werken en er is duidelijk een ronde van winstnemingen nodig, voor we weer verder omhoog kunnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 580 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,05%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen lieten aan het einde van de afgelopen 24 uur een gemengd beeld zien. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, 5,5%), Cardano (ADA, 2,4%) Solana (SOL, 2,2%), Polygon (MATIC, -2,7%), Toncoin (TON, -1,3%), Bitcoin Cash (BCH, 1,2%) en Uniswap (UNI, -2,5%).

Ripple koers grafiek 

De Europese Unie blijft topbestemming voor crypto, Web 3.0

De EU wordt opnieuw het centrum van technologische innovatie. De geboorteplaats van radio, internet en verschillende andere technologieën heeft de laatste tijd grotendeels een plek op d achterbank ingenomen t.o.v. de VS en China. Amerika heeft zijn startup-charme, terwijl China snel is ontwikkeld op het gebied van hardwaretechnologie en de laatste tijd ook op het gebied van software. Als het echter gaat om toonaangevende nieuwe technologie zoals AI, Web 3.0 en zelfs crypto, loopt de EU voorop en wordt het de favoriete bestemming voor bedrijven over de hele wereld.

Een van de belangrijkste redenen is dat het heeft wat anderen niet hebben: duidelijkheid over de regelgeving. De MiCA-wetgeving en de daaraan voorafgaande GDPR zorgen ervoor dat hoewel het voor velen behoorlijk zwaar is, het toch de geloofwaardigheid en duidelijkheid geeft die andere topbestemmingen missen.

In China is crypto verboden en de overheid heeft volledige controle over gegevens. Er geen privacy voor elke burger.

Amerika daarentegen is een stuk flexibeler, maar heeft geen duidelijkheid. Het heeft nog steeds niet besloten of cryptocurrencies effecten zijn of niet. Het heeft geen brede consensus over deze zaken en ook de regelgevers zijn in de war. Dus ondanks de algehele verslechterende economische situatie, zal de EU waarschijnlijk de voorkeursbestemming blijven voor veel van deze Web 3.0- en crypto-startups.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram