SEC accepteert Spot Bitcoin ETF-aanvraag van Blackrock

Bitcoin ETF gesymboliseert door ETF letters en Bitcoin munten 

De eerste grote hindernis is genomen door investeringsbeheergigant Blackrock in zijn strijd om een Spot Bitcoin ETF. Eerder deze week kondigde de SEC aan dat het de aanvraag van Blackrock heeft geaccepteerd nadat het eerder was afgewezen. De afwijzing was te wijten aan een gebrek aan informatie over het verstrekken van een partner voor het delen van toezicht. Deze partners voor het delen van toezicht houden toezicht op de markten om ervoor te zorgen dat er geen prijsmanipulatie plaatsvindt. Voor Blackrock en een aantal andere bedrijven is Coinbase de voorkeurspartner geworden.

 

De acceptatie door de SEC van de aanvraag toont aan dat de regelgevende instantie het proces serieus neemt. Gedurende 2023 en zelfs eerder heeft de SEC zich gericht op de crypto-industrie in de Verenigde Staten met verschillende rechtszaken en beschuldigingen. Onlangs heeft de SEC zowel Binance als Coinbase aangeklaagd wegens overtreding van de Amerikaanse effectenwetten.

De afgelopen weken heeft de SEC enkele opmerkelijke tegenslagen geleden in haar strijd tegen cryptocurrencies. Eerst volgde een stortvloed aan aanvragen voor Spot Bitcoin ETF’s zoals die van Blackrock. Deze kwamen van andere instellingen zoals Fidelity en WisdomTree, die ook eerder werden afgewezen. Bovendien verloor de SEC een historische beslissing toen een rechter oordeelde dat XRP geen effect is. Velen geloven dat beide resultaten zouden kunnen leiden tot een bredere acceptatie van crypto's in de Amerikaanse economie.

Er is nog een lange weg te gaan voor Blackrock

Natuurlijk zijn de SEC die de aanvraag van Blackrock accepteert en de SEC die de aanvraag goedkeurt twee verschillende dingen. Voorlopig is de applicatie toegevoegd aan de SEC-rol en staat deze de komende 21 dagen open voor openbaar debat en commentaar. Het is de eerste van vele stappen in een lang beoordelingsproces dat zeker nauw zal worden gevolgd door crypto-enthousiastelingen over de hele wereld.

Canada heeft Bitcoin ETF's al geïmplementeerd bij zijn investeerders en de Europese Unie bereidt zich later deze maand voor op haar eerste eigen ETF. Velen in de branche geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de aanvraag van Blackrock wordt ingewilligd door de SEC. Zal dat een grote invloed hebben op de prijs van Bitcoin? In theorie zou het moeten, aangezien deze bedrijven Bitcoin ter plaatse moeten houden om hun geld te dekken. Er zijn de komende jaren al enkele verheven prijsdoelen voor Bitcoin geweest, en elk nieuws over SEC-goedkeuring voor ETF's zal zeker meer bullish sentiment op de markten toevoegen. Tot nu toe heeft het nieuws nog niet veel gedaan voor de Bitcoin koers, maar het lijdt geen twijfel dat dit een beslissing is die de hele cryptowereld in de gaten houdt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram