Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin nerveus rond $ 30k en R.F. Kennedy jr. wil USD steunen met BTC

Bitcoin munt bovenop dollar biljet 

Bitcoin handelt de laatste dagen rond het belangrijke niveau van $ 30.000.  Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 30.275 (Bitmex) en € 27.023 (Bitvavo). De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ziet er nerveus uit op dit niveau, maar herstelde zich vandaag van verliezen die het gisteren leed. Als we het over de afgelopen weken bekijken, dan lijkt Bitcoin een belangrijke steunzone te hebben gevormd rond het $ 30k-niveau en lijkt het een kwestie van tijd voordat we verder omhoog doorstoten. Wat dan precies de trigger moet zijn om die beweging omhoog ook daadwerkelijk in gang te zetten, zullen we moeten afwachten.

Andere crypto koersen stonden grotendeels in het groen. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy is opnieuw in het nieuws vanwege een onorthodoxe uitspraak. Kennedy is een voorstander van het milieu en voert al tientallen jaren campagne voor het klimaat, maar hij is pro-crypto. Zozeer zelfs dat hij de falende Amerikaanse dollar met Bitcoin wil ondersteunen, naast andere activa met inherente waarde. Daarover verderop meer.

De in moeilijkheden verkerende cryptogeldschieter Celsius zou zijn schuldeisers al het geld kunnen terugbetalen als de koers van Bitcoin in de nabije toekomst zou verdubbelen, beweert de oprichter van Bank of the Future. Simon Dixon, de man in kwestie heeft de balans van Celsius bekeken en is tot dit cijfer gekomen. Een grote prijsrally zou echter meer dan een jaar kunnen duren. Dit zou dus complicaties kunnen veroorzaken m.b.t. deze overenthousiaste theorie. Celsius is, net als andere grote crypto-geldschieters, waaronder Voyager, vorig jaar failliet verklaard vanwege een grote wanbetaling van een bedrijf genaamd 3 Arrows Capital (3AC). Het incident is een van de meest gênante schandalen geweest die uit de crypto-leeneconomie zijn voortgekomen en de afwikkeling ervan zal waarschijnlijk meer dan een jaar duren en zelfs dan zullen waarschijnlijk alleen bedragen in dollars worden terugbetaald aan de schuldeisers. Het is qua gestalte vergelijkbaar, zo niet groter dan andere grote zwendelpraktijken zoals FTX en Terra (LUNA).

Bitcoin koers stabiel rond $ 30.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor $ 30,2k op het moment van schrijven na een relatief stabiele laatste 24 uur. De belangrijkste digitale munt doet zijn best om boven het niveau van $ 30.000 te blijven, maar slaagde daar de afgelopen dagen maar ten dele in.

De afgelopen 24 uur bevond de BTC koers zich het grootste deel van de tijd onder de $ 30k. Inmiddels is het daar bovenuit gekomen na een koersstijging die vanochtend vroeg begon.

Bitcoin probeert momenteel nerveus vast te houden aan de belangrijke steun van $ 30.000. De koers heeft het moeilijk terwijl positief nieuws de markt domineert. Ripple heeft een grote overwinning behaald tegen de Amerikaanse SEC en twee ETF's zijn relatief dicht bij goedkeuring. Maar de trend vertoont op dit moment niet veel verbetering. Het handelsvolume van Bitcoin is de afgelopen dagen ook verslagen door het XRP-token van Ripple. Het lijkt er dus op dat er momenteel meer voor nodig is om de Bitcoin koers verder omhoog te krijgen, maar wat dat dan moet zijn is vooralsnog onduidelijk.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 580 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 49,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels hoger. Opmerkelijke veranderingen waren te zien bij Ripple (XRP, 3,7%), Cardano (ADA, 3,2%), Solana (SOL, 4,4%), Polygon (MATIC, 5,9%), Dogecoin (DOGE, 3,2%), Litecoin (LTC, 2,1%) en Stellar (XLM, 18,7%). XLM is nauw verbonden met XRP en wordt beschouwd als de vork ervan, dus het profiteert van de koers-actie van XRP.

Stellar koers grafiek 

Amerikaanse presidentskandidaat wil USD steunen met Bitcoin

De Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr., van de Democratische partij, heeft gezegd dat hij de dalende Amerikaanse dollar wil steunen met Bitcoin als hij wordt verkozen. Het is bekend dat Kennedy enkele bizarre uitspraken doet die soms een poging zijn om mensen over partijgrenzen heen te overtuigen. Hij is de neef van John F. Kennedy, de Amerikaanse president uit de jaren zestig die in een open auto voor de ogen van zijn vrouw werd vermoord.

Kennedy Jr deed deze uitspraak niet alleen over BTC. Hij kwam ook met het idee om terug te keren naar edele metalen zoals goud, platina en zilver. Hij zei:

"Het ondersteunen van dollars en Amerikaanse schuldverplichtingen met harde activa zou kunnen helpen de kracht van de dollar te herstellen, de inflatie in toom te houden en een nieuw tijdperk van Amerikaanse financiële stabiliteit, vrede en welvaart in te luiden."

Kennedy is op dit moment een kleine kandidaat, maar zou een grote kunnen worden als hij de komende maanden hoog genoeg scoort, aangezien de verkiezingscyclus begint met de lokale voorverkiezingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram