Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel rond $ 30k en BTC niet langer favoriet bij criminelen

gemaskerde man achter PC met Bitcoin logo 

Bitcoin handelt net onder de belangrijkste prijsweerstand van $ 30.000. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 29.478 (Bitmex) en € 26.857 (Bitvavo). De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft een week van consolidatie achter de rug, nadat een stap boven de $31.000 mislukte. Altcoins waren ook grotendeels stabiel zonder al te grote prijsbewegingen. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Elliptic's voormalige hoofd van crypto-advies is van mening dat criminelen Bitcoin niet meer vertrouwen zoals ze ooit deden. Ze gaan snel weg van de belangrijkste cryptocurrency en stappen naar verluidt over op stablecoins zoals USDT en USDC, vanwege een veel grotere acceptatie en gebruiksgemak door de stabiliteit van de dollar. Dit is interessant om op te merken, aangezien conventionele economische kringen Bitcoin graag in een adem noemen met hackers, oplichters en andere illegale activiteiten. Maar is dat nog echt zo? Daarover verderop meer.

De grote investeringsbank JP Morgan Chase heeft gewaarschuwd voor een verminderd belang van de USD als gevolg van de aanhoudende economische onzekerheid en de handelsoorlog tegen China. De status van de greenback als de reservevaluta van de wereld wordt bedreigd door een aantal recente stappen, waaronder de opkomst van BRICS en gesprekken over een ruilhandelsovereenkomst tussen meerdere landen en China en India die willen betalen in lokale valuta voor bilaterale handel. Slechts twee jaar geleden zou dit ondenkbaar zijn geweest, aangezien de dominantie van de USD op zijn hoogtepunt was en er geen oorlogsdreiging was. Nu, met de aanhoudende Russische agressie in Oekraïne, is de wereld erin geslaagd om verschillende alternatieven te vinden voor het door de dollar gedomineerde SWIFT-systeem en er zijn geruchten dat BRICS hiertoe zijn eigen munteenheid zal lanceren. Het valt nog te bezien hoeveel ruimte van de USD zullen kunnen afsnoepen, aangezien er geen consensus is over een mogelijk alternatief. Bitcoin is een alternatief, maar de groei is gestaag en het zal waarschijnlijk de nodige tijd vergen. De problemen van de USD zullen naar verwachting aanhouden, maar de zoektocht van de wereld naar een alternatief zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren.

Bitcoin koers stabiel onder $30k

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar rond de $30.000. De cryptocurrency vindt het moeilijk om boven de belangrijkste niveaus te blijven en de beren oefenen momenteel enige druk uit op de markt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,7k. Het bleef de rest van de dag binnen $ 400 van deze waarde, in navolging van de trend van de afgelopen dagen. Dit is over het algemeen een zeer lage volatiliteit en de Bitcoin koers vertoont tekenen van consolidatie. Een groot deel van de rest van de dag hab Bitcoin het moeilijk en probeerde het naar de weerstand van $ 30.000 te gaan, maar faalde uiteindelijk voor een groot deel van de dag. Eindelijk rond 20:10 uur steeg de cryptocurrency iets om boven de $30k uit te komen, maar deze stap mislukte uiteindelijk ook. De koers is sindsdien onder $ 30k gebleven.

Bitcoin doet nu zijn best om zich vast te klampen aan de steun van $ 30.000, maar het huidige prijsniveau zal waarschijnlijk niet houden als de bulls niet in staat zijn om een stap te zetten naar meer comfortabele niveaus zoals $ 30.5k of $ 31.000. Alle ogen zijn gericht op de volgende significante prijsbeweging, want dat zal de trend bepalen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 580 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen, waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, -1,4%), Litecoin (LTC, 1,2%), Polkadot (DOT, -2,8%), Tron (TRX, 6,2%) en Stellar (XLM, 3,5%).

Tron koers grafiek

Bitcoin niet langer de beste keuze voor criminelen

Tara Annison, het voormalige crypto-advieshoofd van Elliptic, heeft verklaard dat als gevolg van de groeiende regelgevende situatie met digitale valuta's, het criminele element grotendeels is weggegaan van Bitcoin. Dit zou een belangrijk keerpunt kunnen zijn voor BTC in het algemeen.

Gedurende de korte geschiedenis van Bitcoin is het door regeringen en hun regelgevers als de boeman behandeld omdat ze geloven dat het wordt gebruikt om illegale fondsen op te potten en te verplaatsen. Dat was tot op zekere hoogte waar, maar hetzelfde geldt voor alle valuta, al dan niet digitaal. Er wordt niet voor niets gezegd dat bijna alle biljetten van 100 dollar sporen van cocaïne dragen.

Maar nu nadert zelfs dit excuus tegen crypto zijn einde. Criminelen vertrouwen BTC niet meer zoals in voorgaande jaren. De zelfregulerende inspanningen zijn verbeterd en het traceren van cryptovaluta is nu heel goed mogelijk. De onderkant van de samenleving wendt zich waarschijnlijk tot stablecoins, omdat ze een veel stabieler alternatief zijn dan crypto.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram