Skip to main content

Bitcoin nieuws

Professionals voorspellen Bitcoin koers van $ 42.000 in 2023

BTC munt met oplopende Bitcoin koers grafiek

Wat kunnen we nog verwachten van de Bitcoin koers de rest van dit jaar? Zal het voortmodderen zoals de laatste paar weken waarbij de koers nauwelijks van z’n plaats komt? Of gaan we na de zomer toch nog wat stevige koersactie zien en in welke richting dan? Finder, een grote financiële vergelijkingswebsite vroeg zich dat ook af en publiceerde een rapport op basis van een enquête onder meer dan 29 professionals uit de industrie. Daarover verderop meer.

De Bitcoin koers deed ook gisteren en vandaag weer weinig. Het is duidelijk zomer en cryptobeleggers en handelaren lijken ook wat afstand te hebben genomen van hun geliefde trading-object, om lekker van zon, zee en strand te genieten in een zuidelijk land, waar het weer wat beter is dan hier momenteel. De BTC koers staat op het moment van schrijven op $ 29.906 (Bitmex) en € 26.919 (Bitvavo).

Ander crypto nieuws

De Securities and Exchange Commission (SEC) in de VS heeft laten doorschemeren dat het zou kunnen kijken om in beroep te gaan tegen de recente Ripple-beslissing die grotendeels in het voordeel van Ripple Labs was. De belangrijkste toezichthouder in de Verenigde Staten probeert zijn schip te stabiliseren, ook al leed het een groot juridisch verlies. Het is nu naar verluidt op zoek naar meer financiering om "de risico's van de crypto-sector aan te pakken". Het is te verwachten dat de SEC deze verhoogde financiering gewoon zal gebruiken om haar proces tegen de crypto-scene op te voeren. Sommigen binnen de organisatie zijn van mening dat de Ripple-zaak met veel meer middelen had moeten worden voortgezet en dat dat niet gebeurd is, is de reden waarom de SEC het verloor.

De broer van Sam Bankman-Fried kocht bijna een eiland om een dystopisch toevluchtsoord te bouwen, allemaal met geld van de door zwendel bij elkaar gehouden FTX beurs. Dit is slechts een onderdeel van een groot schandaal dat de FTX had veroorzaakt en dat omvatte weelderige, bizarre uitgaven aan onroerend goed en entertainment. Het ergste is dat dat niet gebeurde met behulp van winsten, maar met gebruikersfondsen die via Alameda Research werden weggesluisd. Sam Bankman-Fried hangt nu een enorme gevangenisstraf van 111 jaar boven het hoofd, voor meerdere aanklachten.

Bitcoin koers stabiel net onder de $ 30.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 29,9k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit. De cryptocurrency heeft over het algemeen een saaie week achter de rug en lijkt deze op dezelfde manier te willen beëindigen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,8k en eindigden rond dezelfde waarde, met een verwaarloosbare verandering.

Bitcoin is op dit moment stabiel net onder de belangrijkste prijsweerstand van $ 30.000. De cryptocurrency lijkt de week af te sluiten op niveaus net onder de belangrijkste prijsweerstand en dat is geen goed nieuws voor de stieren, omdat het hen kwetsbaar maakt voor een plotselinge daling.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 580 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,90%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, -4,8%), Dogecoin (DOGE, -0,7%), Tron (TRX, -4%), Polygon (MATIC, -3%), Toncoin (TON, 5,4%), Avalanche (AVAX, -2,4%) en Chainlink (LINK, -1,5%).

Toncoin koerts grafiek 

financieel analyse- en dienstenbedrijf Finder gelooft dat Bitcoin naar $ 42.000 kan gaan

Finder, een grote financiële vergelijkingswebsite, heeft voorspeld dat Bitcoin later ergens in 2023 kan oplopen tot $42.000. Het voorspelde ook een Bitcoin koers van $38.000 aan het einde van dit jaar. Dit betekent dat Bitcoin volgens Finder de komende maanden nog met zo'n 40% kan stijgen en het jaar zal eindigen met een stevige prijsstijging.

De reden die dit conventionele financiële analyseplatform geeft, is de toenemende institutionele betrokkenheid bij de crypto-scene. De verwachte goedkeuring van Bitcoin-spot-ETF's in de VS kan leiden tot een massale toestroom van kapitaal naar de crypto-scene. Tegelijkertijd zijn er echter ook grote bearish zorgen en de voorspelling van Finder klopt misschien niet. De compensatie van de slachtoffers van Mount Gox en de algehele precaire economische situatie zouden roet in het eten kunnen gooien en een stijging van de Bitcoin koers aanzienlijk kunnen vertragen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram