Skip to main content

Bitcoin nieuws

Beroemde investeerder Raoul Pal: Bitcoin koers zal binnen vijf jaar $ 1 miljoen bereiken

Raoul Pal over de bitcoin koers

De crypto-gemeenschap lijkt op dit moment een ondubbelzinnig bullish sentiment te delen, met optimistische voorspellingen die bijna iedere week door respectabele analisten worden gepubliceerd. Hoewel de meeste experts in het ecosysteem het erover eens lijken te zijn dat er een enorme bull run op handen is, vermijden ze meestal gewaagde veronderstellingen over de toekomst van de bitcoin koers. De beroemde investeerder Raoul Paul besloot een uitzondering te maken en een van de meest optimistische prijsvoorspellingen tot nu toe te delen: hij beweert dat de bitcoin koers binnen vijf jaar $ 1 miljoen zal bereiken.

Raoul Pal 

Raoul Pal is een voormalig hedgefondsbeheerder voor Goldman Sachs, die na zijn (vroege) pensionering de oprichter en CEO werd van Global Macro Investor en Real Vision Group. Pal is ook een gerespecteerde investeringsstrateeg en economisch historicus met een enorme aanhang op sociale media, en als zodanig is een enorm bullish voorspelling van hem erg belangrijk voor de crypto-gemeenschap als geheel.

Voorspelling Bitcoin koers 

Pal heeft beweerd dat de bitcoin koers binnen vijf jaar $ 1 miljoen zal bedragen in een recent podcast-interview met Daniela Cambone van Stansberry Research. De focus van het interview was de huidige economische situatie in de wereld en in het bijzonder de economische nasleep van de Covid-19-pandemie. Net als veel andere experts denkt Raoul Pal ook dat de situatie er niet al te best uitziet voor het fiat-valutasysteem. Nu economieën, die worden getroffen door het lockdown-beleid, vertragen, sluiten steeds meer bedrijven en proberen de centrale banken de situatie op de enige manier die ze kennen aan te pakken - door meer geld te drukken.

Komende fiat valuta crisis 

Raoul Pal gelooft dat de manier waarop de centrale banken hebben gereageerd op de Covid-19-pandemie zal resulteren in een toenemende inflatie en een wereldwijde fiat-valutacrisis en dat bitcoin een perfecte bescherming zal blijken tegen zulke onzekere tijden. Pal maakt echter duidelijk dat de koers van bitcoin snel zal stijgen, niet omdat "de wereld instort", maar omdat er een "enorme geldmuur" naar BTC komt, voornamelijk van grote institutionele investeerders.

Huidige portefeuille allocatie  van Raoul Pal 

In het podcastinterview heeft Pal ook details onthuld over de allocatie van activa in zijn portefeuille. Hij verklaarde dat hij zijn BTC-positie heeft verhoogd en dat bitcoin op dit moment "waarschijnlijk meer dan 50%" van zijn vermogen uitmaakt. De voormalig hedgefundmanager heeft gezegd dat hij momenteel voornamelijk een beetje contant geld, wat goud en bitcoin bezit. “En ik speel zelfs met het idee om mijn goud te verkopen om meer bitcoin te kopen '', zei hij.

Nieuwe bull run Bitcoin

Hoewel veel gerenommeerde analisten en experts de laatste tijd zeer optimistische beweringen hebben gedaan, is de voorspelling van Raoul Pal, dat de bitcoin-prijs stijgt tot $ 1 miljoen in de komende vijf jaar, verreweg de meest optimistische. Extreem bullish prijsvoorspellingen zoals die gebruikelijk waren tijdens de ATH van bitcoin in 2017, hebben we nog niet veel gezien, maar de stem van Pal is nog een extra signaal dat de inkomende bull run die van 2017 kan overtreffen.