Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers lijkt vastgeplakt aan $ 30.000, hoe nu verder?

Bitcoin munt met 2 bitcoin koers grafieken. één naar boven en één naar beneden

Bitcoin blijft zijwaarts bewegen en lijkt nog niet van plan om duidelijk richting te kiezen. Gisteren bereikte de Bitcoin koers even een waarde van $ 30.350, maar dat was slechts van korte duur. De koers zakte al snel in en bodemde vannacht op $ 29.680. Het is wachten op een katalysator die een duidelijke richting kan geven aan de prijs. Dat zou een nieuwsbericht kunnen zijn, of iets van het Amerikaanse rentefront. Dat valt van te voren moeilijk te voorspellen. Voorlopig is het dus nog even geduld oefenen en afwachten wat de markt voor ons in petto heeft.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 29.803 (Bitmex) en € 26.904 (Bitvavo). Dat is een klein verlies van 0,3% de afgelopen 24 uur. Altcoins waren grotendeels lager, enkele uitzonderingen daargelaten. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Volgens een recente economische studie zijn de Verenigde Staten en Singapore per hoofd van de bevolking de landen met de grootste schulden ter wereld. Singapore is een zeer bekend economisch centrum en een belangrijke zakelijke bestemming voor bedrijven over de hele wereld, terwijl de VS de grootste economie ter wereld is en de grootste consument van natuurlijke hulpbronnen. Het is interessant om te zien hoe de twee landen ondanks hoge schuldenniveaus massaal zijn blijven uitgeven, ook al doen ze het in zeer verschillende sectoren. Daarover verderop meer.

Ripple heeft ook een cryptolicentie aangevraagd om in het Verenigd Koninkrijk te opereren na een grote juridische overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De nieuwe aanvraag is ingediend bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Indien goedgekeurd, zal het bedrijf wettelijk worden geregistreerd als een cryptobedrijf op de Britse eilanden en dat zou de XRP koers verder kunnen stimuleren. De SEC zal echter waarschijnlijk in beroep gaan in de VS en de uitslag van het eerdere kort geding zou gemakkelijk kunnen worden teruggedraaid.

Bitcoin koers stabiel onder $30k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 29,9k op het moment van schrijven, aangezien het een groot deel van deze week de status quo handhaafde. De cryptocurrency lijkt de week op dezelfde voet te willen eindigen met weinig of geen netto verandering.

Hoewel de lage volatiliteit nooit permanent is in de crypto-scene, is het interessant om te weten dat de huidige impasse zich precies rond het sleutelniveau van $30.000 bevindt. Mogelijk moeten de bulls dit niveau volgende week krachtig verdedigen. Anders zijn de beren in een flits terug en riskeert de Bitcoin koers een flitsdaling naar $28k. Verschillende analisten, waaronder o.a. Willy Woo, verwachten eerst nog een daling tot ongeveer $ 25.000, voordat we aan de volgende opwaartse beweging beginnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 582 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 50%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins staan op licht verlies

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels lager. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, -2,5%), Solana (SOL, -0,9%), Dogecoin (DOGE, 2,2%), Tron (TRX, -2,7%), Bitcoin Cash (BCH, 1,4%) en Stellar (XLM, -1,8%).

Dogecoin koers grafiek 

De VS en Singapore hebben de hoogste staatsschuld ter wereld opgebouwd

Drie grote economieën, de Verenigde Staten, Singapore en Japan, staan bovenaan de wereldranglijst als het gaat om de hoogste staatsschuld. Singapore was de grootste schuldenaar ter wereld met maar liefst $ 117.400 per hoofd van de bevolking. Het werd gevolgd door de Verenigde Staten met een cijfer van $ 93.000 en Japan met $ 88.000.

Wat interessant is, is dat ondanks de hoge staatsschuld, deze landen veel geld blijven uitgeven, wat in wezen meer schuld oplevert. De VS hebben verschillende stimuleringspakketten goedgekeurd en hebben onlangs hun schuldlimiet opnieuw verhoogd tot maar liefst 32 biljoen dollar. Defensie-uitgaven, buitenlandse hulp en gezondheidszorg blijven de grootste kostenposten in de VS.

De recente Russische invasie van Oekraïne heeft de zaken voor de VS alleen maar erger gemaakt en de hoeveelheid leningen is sterk toegenomen. Een Amerikaanse burger heeft nu ongeveer 10 keer meer schulden dan een Chinese burger. De schuld van China, $ 9.900 per hoofd van de bevolking, is de hoogste in het BRICS-partnerschap.

Singapore rekent ook op ambitieuze grootschalige ontwikkelingsprojecten die het zullen helpen zijn status als economisch hoogstandje te behouden. Ook Japan treedt in dezelfde voetsporen en zijn uitgaven vertonen nog geen tekenen van afkoeling.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram