Bitcoin zakt naar $29k en de instroom naar Crypto Exchanges neemt toe

Bitcoin munt op een weegschaal 

Bitcoin handelt rond $ 29.000 op het moment van schrijven, na gisteren wat verliezen te hebben geleden. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie keert terug naar eerdere steunniveaus, aangezien de bulls niet overtuigend bleken en uiteindelijk de controle overgaven aan de bears die de markt naar beneden trokken. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 29.144 (Bitmex) en € 26.323 (Bitvavo). Altcoins stonden ook behoorlijk in het rood toen ze Bitcoin naar beneden volgden. Daarover verderop meer.

Ander Crypto nieuws

De instroom in crypto-exchanges heeft de afgelopen weken een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt, wat een signaal is voor een verschuiving in de strategie van beleggers. Glassnode-onderzoek bewijst dit punt, aangezien Short Term Holders (STH's) in deze tijd steeds gebruikelijker zijn geworden in de crypto-scene, wat kan snel kan resulteren in een uitverkoopsituatie. Daarover verderop meer.

Elon Musk gaat Twitter een nieuwe naam geven en het X noemen. Sinds de overname van het microblogging- en nieuwsaggregatieplatform eind 2022, is Musk op een missie geweest om substantiële veranderingen in het sociale mediaplatform teweeg te brengen. Hij heeft verschillende controversiële beslissingen genomen, zoals het stopzetten van gratis blauwe vinkjes voor prominente mensen. In plaats daarvan heeft hij een nieuw betaald regime gepromoot waarmee gebruikers een officiële verificatie kunnen krijgen voor een maandelijks abonnementsgeld. Het verliep echter niet van een leien dakje voor de CEO van Tesla, aangezien hij te maken kreeg met stakingen van werknemers, een aanzienlijke omzetdaling en ook publieke terugslag. Nu heeft Facebook ook een Twitter-alternatief gelanceerd met Thread. De toekomst van Twitter is een stuk onzekerder geworden. Een van de mede-oprichters van Axie Infinity, Jeff Zirlin, heeft een alternatief voorgesteld en verklaard dat het veranderen van de naam een moeilijke taak zou kunnen zijn. Hij stelde voor dat Musk een crypto-portemonnee voor Twitter zou moeten ontwikkelen en deze X zou moeten noemen. Musk heeft echter een besluit genomen en het zal enige moeite kosten om hem weer op andere gedachten te krijgen.

Bitcoin koers daalt en handelt nu rond de $29.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 29.000 op het moment van schrijven na een bearish laatste 24 uur. De cryptocurrency kijkt naar het zuiden omdat het er niet in is geslaagd om van de bullish situatie van de afgelopen weken te profiteren en moeite heeft om boven de weerstand van $30.000 te blijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,1k. De koers was het grootste deel van de afgelopen week stabiel rond deze waarde en het leek erop dat deze week rond dit niveau zou beginnen. De Bitcoin koers verloor echter wat waarde en noteerde rond middernacht een cijfer van $30.000. Het bleef nerveus rond dit getal handelen voordat het om 3 uur 's ochtends begon te dalen. Het vond aanvankelijk enige steun op $ 29,8k en bleef enkele uren stabiel rond deze waarde. De stieren vochten om verdere prijsdalingen te stoppen, maar uiteindelijk maakten ze plaats voor de beren die 's middags toesloegen waarna de Bitcoin koers gestaag begon te dalen. Het bleef een groot deel van de rest van de dag verliezen boeken en stabiliseerde uiteindelijk rond $ 29k. Dit is op dit moment echter geen bodemprijs, en als de beren dat kunnen, zullen ze de koers verder naar beneden trekken. De stieren moeten de dreiging van een grote prijsdaling onmiddellijk neutraliseren door een herstel boven de $30k te bespoedigen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 563 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels in het rood. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, -1%), Ripple (XRP, -5,3%), Binance Coin (BNB, -1,5%), Cardano (ADA, -3%), Dogecoin (DOGE, 9%), Solana (SOL, -5,4%), Polygon (MATIC, -2,8%), Litecoin (LTC, -3,6%), Polkadot (DOT, -3%), Toncoin (TON, -3,1%), Bitcoin Cash (BCH, -5,3%), Shiba Inu (SHIB, 0,1%), Avalanche (AVAX, -2%), Chainlink (LINK, -3%) en Stellar (XLM, -6,4%).

Solana koers grafiek 

Crypto-exchange-instroom nabij jaarlijkse hoogtepunten

Volgens de crypto-analysewebsite Glassnode heeft de instromen van Bitcoin op exchanges nu jaarlijkse hoogtepunten bereikt, aangezien walvisinvesteerders op korte termijn de transacties op de markt domineren. Dit zijn handelaren die constant geld in grote investeringen verplaatsen en hun crypto op beurzen storten, mogelijk met het doel om een deel of alles ervan te liquideren.

Dit soort statistiek is nuttig om de huidige situatie te begrijpen, aangezien enige winstnemingen door deze korte termijnspelers wordt verwacht. Velen van hen willen nu misschien verkopen omdat de prijzen relatief hoog zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram