Bitcoin probeert vast te houden aan $29.000 en waarom stijgt Dogecoin?

Hand met daarin een Bitcoin en een Dogecoin munt 

Maandag zakte de Bitcoin koers met ongeveer $ 1000 in korte tijd van de status quo van rond $  30k naar $ 29k. Sindsdien is er niet veel meer gebeurd en lijkt Bitcoin het inspiratieloze koersverloop wat het eerst rond $ 30k liet zien, nu, $ 1000 lager, gewoon voort te zetten. We zullen het maar toeschrijven aan het feit dat het vakantietijd is, maar een beetje saai is het natuurlijk wel. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 29.227 (Bitmex) en € 26.389 (Bitvavo).

Altcoins laten als groep een vergelijkbaar beeld zien, maar op individueel niveau zijn er wel wat uitzonderingen die het slechter of juist beter doen dan de markt. Een cryptocurrency die het al een paar dagen beter doet is Dogecoin. Maar waarom stijgt de Dogecoin koers?

Dit heeft, hoe kan het ook anders, te maken met Elon Musk. Deze flamboyante miljardair heeft grote plannen voor de rebranding van Twitter naar X. Hij gebruikt deze nieuwe richting als een middel om te ontrafelen wat volgens hem het potentieel is van het populaire microblogplatform. Hij verklaarde onlangs dat X een heel nieuw financieel platform zal zijn dat ook in de financiële sector, alles zal verstoren. Sommige mensen voorspellen dat Dogecoin een grote rol zal spelen in de toekomst van X en daardoor stijgt de waarde van de meme-munt. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Mark Cuban, de invloedrijke miljardair-presentator van de Amerikaanse investeringsrealityshow Shark Tank, heeft kritiek geuit op de recente aanpak van de SEC, vooral in de onlangs afgesloten zaak tegen Ripple. Hij heeft verklaard dat, in plaats van duidelijkheid over de regelgeving te scheppen, de federale waakhond alleen geïnteresseerd is in het verdrinken van cryptobedrijven in rechtszaken, rechtszaken en nog meer rechtszaken. Uiteindelijk begint deze druktactiek echter enkele zwakheden te vertonen, aangezien rechtszaken niet eeuwig duren. De Ripple vs SEC zaak duurde meer dan 31 maanden en uiteindelijk is de beslissing gevallen en dat is grotendeels in het voordeel van Ripple. Cuban is van mening dat deze maximale rechtsgedingstactiek waarschijnlijk problemen zal veroorzaken voor de cryptosector, maar precedenten van de rechtbank zouden kunnen helpen deze agressieve houding van de toezichthouder te blokkeren.

Bitcoin stabiel boven $ 29.000

Bitcoin verandert van eigenaar net ten noorden van de steun van $ 29.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency heeft de afgelopen 24 uur een groot deel van de tijd besteed aan het voorkomen van een daling onder dat niveau en lijkt licht te zijn opgelopen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het laat in de nacht wat winst begon te boeken. Om 01.30 uur 's ochtends bedroeg de waarde van de digitale valuta ongeveer $ 29,2k. Verdere vooruitgang bleek echter moeilijk te zijn en de Bitcoin koers bleef gisteren een groot deel van de dag zijwaarts bewegen rond deze waarde. Om 15.00 uur begon de Bitcoin echter weer licht te stijgen en maakte een sprong naar het niveau van $ 29,3k. Maar verdere vooruitgang droogde opnieuw op en de digitale valuta stabiliseerde zich uiteindelijk en handelt nu weer rond de $ 29,2k.

De Bitcoin koers staat momenteel duidelijk onder druk van de beren terwijl de cryptocurrency probeert vast te houden aan belangrijke steunniveaus. De cryptocurrency zal proberen het schip stabiel te houden, zelfs als een verdere prijsdaling op handen is. Als de stieren een beweging naar $30k kunnen bewerkstelligen, kan de prijsdaling van maandag teniet worden gedaan en zal de markt terugkeren naar een meer neutrale situatie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 569 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur ook grotendeels stabiel. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, 11,7%), Solana (SOL, 2,2%), Ripple (XRP, 2,6%), Shiba Inu (SHIB, 1%) en Bitcoin Cash (BCH, 1,4%).

Dogecoin koers grafiek 

Elon Musk: X wordt een belangrijk financieel platform

Na de aankondiging van de rebranding van het Twitter-platform naar "X", is Elon Musk nu dieper in de situatie gedoken en heeft verklaard dat hij van plan is dat X een belangrijk financieel platform wordt en niet alleen een microblogging-platform zoals Twitter was. Hij is van plan de lijn van WeChat in China te volgen, die voor tal van functies kan worden gebruikt.

Musk heeft zijn agressieve revisie van het socialemediabedrijf voortgezet. Hij heeft een groot aantal werknemers in de organisatie ontslagen en sommige advertenties stopgezet terwijl hij geverifieerde gebruikers dwong te betalen voor het beruchte blauwe vinkje. Hij heeft ook veel beslissingen genomen en heeft onlangs een nieuwe CEO voor het bedrijf gevonden nadat een Twitter-peiling zei dat hij geen CEO meer zou moeten zijn.

Deze geheel nieuwe X-gok kan averechts werken voor de CEO van Tesla. Mensen houden over het algemeen van Twitter en noemen de berichten 'tweets'. Musk heeft naar verluidt iets tegen de vogels en tweets en zal ze waarschijnlijk snel gaan vervangen. Maar zal deze agressieve manoeuvre werken? Alleen de tijd zal het leren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram