Wat is Worldcoin? OpenAI-oprichter Sam Altman lanceert nieuwe crypto

Worldcoin 

Op het eerste gezicht lijkt de naam Worldcoin misschien een marketingzwendel op meerdere niveaus. De crypto werd gelanceerd door Sam Altman, de oprichter van OpenAI en het toonaangevende AI-taalmodelplatform ChatGPT. De munt, die handelt onder het symbool WLD, is maandag gelanceerd op grote beurzen zoals Binance. Het project zelf bevindt zich nog in een bèta-lancering en richt zich op 30 landen. Gebruikers in sommige van deze landen worden verleid om zich aan te melden voor het project met airdrops van WLD-tokens.

 

Dus wat is het probleem met Worldcoin? Het is de manier waarop het ervoor zorgt dat mensen zich aanmelden voor het project. Om te bewijzen dat je een mens bent, moet je je netvliezen scannen op een persoonlijke bol waar je een WorldID krijgt. Deze WorldID is de sleutel tot het project, omdat het mensen in staat stelt zich te onderscheiden van AI bij het gebruik van programma's zoals ChatGPT. Deze WorldID's en de biometrische gegevens van mensen, worden opgeslagen op de WLD-blockchain. Altman suggereert dat als AI leert menselijk gedrag na te bootsen, WorldID's frauduleuze activiteiten door criminelen kunnen voorkomen.

Worldcoin heeft een groot aantal critici

Er waren een aantal spraakmakende sceptici die zich al tegen Worldcoin hebben uitgesproken, waaronder Elon Musk en Ethereum-oprichter Vitalk Buterin. Het project heeft ook de aandacht getrokken van een Britse waakhond die overweegt een onderzoek te openen.

Over het algemeen is men huiverig geweest voor het verstrekken van biometrische gegevens aan onbekende organisaties. Om eerlijk te zijn, velen van ons doen dit dagelijks wanneer we onze telefoons ontgrendelen of identificaties scannen op een luchthaven. Er is echter iets aan het staren in een bol die je netvliesscan maakt, wat een beetje meer dystopisch lijkt.

Dus is Worldcoin een legitiem crypto-token, of iets uit een roman van Orwell? Tot nu toe heeft de munt een behoorlijk handelsvolume gezien op Binance en is de WLD koers gestegen van ongeveer $ 0,15 naar meer dan $ 5,00. We hebben deze prijsstijgingen eerder gezien tijdens een grote tokenlancering, met name bij Sui. Helaas is de SUI koers sindsdien achtergebleven nadat de aanvankelijke hype was uitgewerkt.

Worldcoin koers grafiek

Als er één ding is dat Sam Altman goed kent, dan is het AI. Misschien is hij zijn tijd hier vooruit en hebben we niet het volledige potentieel van AI of Worldcoin begrepen. Maar voorlopig zullen Altman en zijn team veel aan marketing moeten doen om mensen het project te laten vertrouwen, vooral als het gaat om het bewaren van hun biometrische gegevens.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram