Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel en NFT-collectie 99-jarige levert 631 ETH op

Bitcoin munt 

Bitcoin handelt rond $ 29,2k op het moment van schrijven nadat een poging om hoger te komen gisteren teniet werd gedaan. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie wordt op dit moment net boven het belangrijkste prijsniveau van $ 29.000 verhandeld, te midden van toenemende druk van de beren.

Altcoin koersen waren over het algemeen wat lager. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Door de computer gegenereerde NFT-kunst van een 99-jarige Hongaarse vrouw heeft een enorm bedrag van $ 1,2 miljoen aan ETH opgehaald tijdens een recente veiling in Nederland. Het beroemde platform van Sotheby's werd gebruikt voor deze veiling en de investeerders gaven veel geld uit aan een zeldzaam stuk van een van de oudste mannen ter wereld, geboren in 1924. Vera Molnar, de Hongaarse maker, is een bekende pionier op het gebied van digitale kunst en maakte het meeste van haar werk in de tweede helft van de 20e eeuw. Daarover verderop meer.

Onlangs is een recente hoorzitting in het Amerikaanse Huis over niet-geïdentificeerde vliegende objecten (UFO's) afgerond. De bijeenkomst was bedoeld om enkele van de mysterieuze vliegende objecten te bestuderen, waarvan de beelden de afgelopen jaren zijn vrijgegeven door Amerikaanse veiligheidsdiensten. De bijeenkomst bleek opnieuw een grote mediamagneet te zijn. Er was ook genoeg inhoud voor memes, maar een ding dat sommige crypto-gebruikers van streek maakte, is dat het evenement door sommige digitale oplichters werd gebruikt om ongeveer 50 nieuwe alien-gerelateerde shitcoins vrij te geven. Niet veel mensen vielen voor deze explosieve munten die wilden profiteren van de hype, maar sommigen deden dat wel. Het is belangrijk voor mensen om te begrijpen dat dit soort gekke munten zich alleen voeden met korte termijnmanie en als het eenmaal voorbij is, worden de munten over het algemeen gedumpt en verliezen investeerders veel geld. De situatie werd extra gedramatiseerd door David Grusch, een voormalige functionaris van het Pentagon die de Amerikaanse regering er openlijk van beschuldigde het bezoek van buitenaardse wezens op aarde in de doofpot te stoppen. Dit deed de media smullen en allerlei buitenaardse samenzweringstheorieën tieren nu welig op de sociale media, waardoor deze UFO-crisis nog verder wordt aangewakkerd. Er wordt echter niet veel verwacht van deze bijeenkomsten, aangezien het over het algemeen politieke evenementen zijn die bedoeld zijn om bepaalde agenda's van beide kanten van de Amerikaanse politieke scheidslijn vooruit te helpen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 29.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 29,2k. De cryptocurrency probeert nerveus vast te houden aan het cijfer van $ 29.000, maar heeft daar duidelijk moeite mee.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,3k. Het begon onmiddellijk in waarde te stijgen en bereikte om 22:55 uur 's nachts ongeveer $ 29,7k. Op dit moment leek het er helemaal klaar voor om de prijsweerstand van $ 30.000 uit te dagen. Het grootste deel van de rest van de dag was de cryptocurrency echter in het defensief en viel de Bitcoin koers terug naar eerdere niveaus. Het vond gedurende een groot deel van de dag enige duurzame steun op het $ 29,4k-niveau voordat het verder begon te dalen naarmate de perstijd naderde. De koers begon om 15.30 uur 's middags verder te dalen en zakte uiteindelijk rond de $ 29,2k.

Bitcoin is er niet in geslaagd om het prijsniveau van $ 30.000 te herstellen. De cryptocurrency probeert een stabiel vooruitzicht te projecteren, maar het houdt niemand voor de gek. De beren dringen door en de enige manier waarop ze kunnen worden gestopt is een zuivere zet boven de $30k. Iets minder dan dat zal alleen maar meer neerwaartse krachten oproepen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 566 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen lager

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels lager. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, -0,8%), Dogecoin (DOGE, -3,2%), Solana (SOL, -2,2%), Toncoin (TON, -2,8%), Stellar (XLM, -1%) en Chainlink (LINK, -1,4%).

Solana koers grafiek 

NFT-kunst van 99-jarige Hongaarse pionier wordt verkocht voor 631 ETH

Door de computer gegenereerde NFT's van een grote naam in de wereld van digitale kunstcreatie halen miljoenen dollars op bij de gemeenschap. Onlangs werd de collectie met de naam Themes and Variations op een Sotheby-veiling verkocht voor maar liefst $ 1,2 miljoen aan Ethereum (631 ETH). Er waren meer dan 500 digitale kunst NFT-verzamelobjecten die voor het oprapen lagen, elk gegenereerd met een algoritmische variatie.

De kunst was van de oudere voorstander van digitale kunst, Vera Molnar, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de digitale kunstscene. Ze begon dit genre toen het praktisch onbekend was, al in 1959 toen ze een jonge vrouw was. De technologie is in deze periode aanzienlijk vooruitgegaan en ze gelooft dat deze collectie het hoogtepunt is van haar 64-jarige inspanningen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram