Bitcoin koers eindigt week stabiel ondanks renteverhoging Fed

renteverhoging FED en Bitcoin koers 

De Bitcoin koers laat weinig beweging zien de afgelopen dagen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $ 29.299 (Bitmex) en € 26.582 (Bitvavo). Zowel kopers als verkopers lijken wel even tevreden met de huidige prijs en dat levert een wat saai en levenloos beeld op op de grafiek. Wel moet opgemerkt worden dat dit soort periodes van lage volatiliteit meestal gevolgd worden door periodes van zeer sterke volatiliteit. Dit kan uiteraard in beide richtingen zijn. Voor nu kunnen we alleen maar afwachten en, in veel gevallen, genieten van een welverdiende vakantie.

 

De meeste altcoin koersen stonden in het groen aan het einde van de afgelopen 24 uur. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

De Amerikaanse Federal Reserve heeft deze week opnieuw een renteverhoging aangekondigd. Het tarief werd met een kwart procentpunt verhoogd en ligt nu tussen de 5,25-5,5% in het land. Dit is het hoogste niveau van het officiële rentetarief in meer dan 22 jaar en zou verstrekkende economische gevolgen kunnen hebben op Amerikaanse bodem en over de hele wereld. Daarover verderop meer.

Een trader en cryptomiljonair in Argentinië werd vermoord en zijn lichaam werd in vele stukken gesneden. Ze werden vervolgens in een koffer weggegooid en werden opgemerkt door enkele spelende kinderen. De gruwelijke misdaad vond naar verluidt plaats in een kleine stad in het Zuid-Amerikaanse land en had volgens lokale media te maken met schulden. Perez Algaba, de cryptomiljonair in kwestie, was een rijzende ster op de lokale cryptomarkt en had naar verluidt meer dan 25 andere handelaren op zijn loonlijst staan. Hij had ook een enorme Instagram-aanhang met meer dan 0,9 miljoen abonnees. De cryptosector is geen onbekende in mysterieuze/gewelddadige sterfgevallen. De meest bekende hiervan was de dood van de beroemde computer-antivirusmaker John McAfee. De miljardair pleegde naar verluidt zelfmoord in een gevangenis in Spanje, maar de gebeurtenissen die hierop volgden, hebben de dood controversieel gemaakt. Naar verluidt zei hij op Twitter en video dat hij zou worden gedood tijdens valse vlag operatie en dat hij niet van plan was zelfmoord te plegen. McAfee was op de vlucht voor de wet vanwege een flamboyante houding en pro-crypto-standpunten.

Bitcoin koers levenloos boven $ 29.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 29,3k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,1k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond deze waarde voordat het heel langzaam begon te stijgen. De crypto bereikte om middernacht ongeveer $ 29,2k en handelde vervolgens een groot deel van de dag zijwaarts rond deze koers en bewoog daarbij nauwelijks. De Bitcoin koers begon uiteindelijk om 13:55 uur 's middags weer te stijgen en de stieren probeerden indruk te maken door tegen 17:00 uur te stijgen tot ongeveer $ 29,5k. Verdere vooruitgang bleek echter opnieuw moeilijk te realiseren en de koers is sindsdien gestaag teruggevallen tot ongeveer $ 29,3k op het moment van schrijven, met een netto volatiliteit van minder dan 1%.

Bitcoin kijkt nu zenuwachtig naar beneden, omdat beweging na beweging er niet in slaagt om boven de comfortabelere $30.000 te komen. De cryptocurrency zit momenteel in de problemen en de beren zullen naar verwachting in de nabije toekomst terugslaan, mogelijk begin volgende week, tenzij er een grote prijsstijging plaatsvindt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 570 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegers waren Ripple (XRP, -0,6%), Cardano (ADA, 1%), Solana (SOL, 1,9%), Polygon (MATIC, 1,2%), Shiba Inu (SHIB, 5,6%), Toncoin (TON, -2,3%) en Stellar (XLM, 1%).

SHIB koers grafiek 

Amerika verhoogt rentetarief tot 5,25%

De Amerikaanse Federal Reserve heeft de debetrentevoet in het land opnieuw met 0,25% verhoogd. Door deze stap komt het totale percentage in het land op ongeveer 5,25%, het hoogste sinds de aanslagen na 9/11 in 2001. Dit is een belangrijke ontwikkeling en zal waarschijnlijk verstrekkende gevolgen hebben in het land.

De Fed, zoals de centrale bank in Amerika heet, was in 2022 zeer actief geweest en verhoogde de rente met meer dan 2,5% in verschillende opeenvolgende renteverhogingen. Het proces van tariefverhoging was de afgelopen maanden echter stopgezet door de federale organisatie en het leek erop dat het ergste voorbij was.

De Fed kondigde woensdag echter weer een verhoging aan. Dit zal waarschijnlijk een verdere impact hebben op de Amerikaanse economie, waardoor kapitaal van de markten zal verdwijnen. Dit zou een poging kunnen zijn om de markten en de economie als geheel zachtjes naar beneden te laten komen, aangezien het een uitdagende situatie is voor veel ondernemingen. De rest van de wereld zal waarschijnlijk ook last krijgen van deze renteverhoging. Ook voor de Bitcoin koers is een hogere rente over het algemeen niet goed omdat het liquiditeit van de markten haalt en er dus minder geld beschikbaar is om in BTC te investeren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram