SEC klaagt HEX Crypto-oprichter Richard Heart aan

Richard Heart naast Hex symbool 

Staat er weer een crypto-icoon op het punt om in het stof te bijten? Maandag heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission opnieuw een rechtszaak aangespannen tegen een bekende crypto-entiteit. Richard Schueler, beter bekend in de cryptowereld als Richard Heart, werd beschuldigd van het oplichten van zijn investeerders en het ophalen van meer dan $1 miljard aan fondsen. Heart is vooral bekend om zijn HEX ($HEX) token, maar begon ook met de Pulsechain en PulseX crypto's,

In de rechtszaak van de SEC wordt beweerd dat Heart niet alleen grandioze verklaringen gebruikte om de prijs van Hex op te pompen, maar dat geld ook gebruikte om luxegoederen voor zichzelf te kopen. Dit gaf beleggers de indruk dat Heart buitengewoon rijk was vanwege het succes van Hex. Heart lanceerde eerder deze maand Pulsechain en PulseX, maar beide tokens werden geplaagd door prestatieproblemen en hoge kosten.

Hex was het token dat Heart in het cryptolandschap bracht. Op het moment van schrijven is HEX met meer dan 27% gedaald tot ongeveer $ 0,00634. Heart beweerde dat Hex Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) in waarde zou overtreffen tijdens een YouTube-livestream. Vanaf maandagmiddag moesten Heart of zijn vertegenwoordigers nog een openbare verklaring afleggen over de rechtszaak.

Meme Coin $BALD Rug-pulls investeerders op het BASE-netwerk van Coinbase

Over meme-munten gesproken, de Bald ($BALD)-munt kwam deze week uit het niets als de nieuwste YOLO-munt. Het enige probleem is dat na een stijging van meer dan 289.000% binnen de eerste veertien uur, de prijs binnen enkele minuten met 85% daalde. Velen beweren dat het een rug-pull was, hoewel de eigenaar van Bald Coin heeft ontkend tokens te hebben verkocht. Binnen enkele minuten werd meer dan 1.034 ETH of ongeveer $ 2 miljoen uit het project gehaald.

Bald Coin was een van de eerste tokens die viraal ging op het nieuwe BASE-netwerk van Coinbase. De blockchain is op 13 juli gelanceerd, hoewel het pas is geverifieerd voor openbaar gebruik als de ontwikkelaars een gebruikersinterface voor het platform kunnen maken. Toch ontwikkelden investeerders een manier om ETH in het netwerk over te brengen, wat de massale injectie in Bald veroorzaakte. Coinbase-ontwikkelaars denken dat het netwerk in augustus klaar zal zijn voor openbaar gebruik, maar het Bald Coin-fiasco laat zien dat het al een broedplaats is voor meme-munten. De maker van Bald blijft verborgen achter een pseudoniem. Hier is een tweet met de kale grafiek van crypto-analist Will Clemente (@WClementeIII):

Tweet Will Clemente 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram