Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel en Elon Musk ontkracht geruchten over X-token

Elon Musk met X logo 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 29.000. Dit is niets nieuws, want dit is al weer een aantal dagen aan de gang. De Bitcoin koers is de laatste tijd nauwelijks in beweging te krijgen en je zou bijna vergeten dat crypto/Bitcoin bekend staat als een zeer volatiele asset. Wij van Bitcoinkoers.org missen de volatiliteit van weleer en hopen en verwachten dat deze na de vakantie periode weer terug zal keren. Tot die tijd nog even dit ter vermaak: https://twitter.com/i/status/1687865572024078336

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 29.097 (Bitmex) en € 26.418 (Bitvavo). De meeste altcoins bleven vrij vlak, enkele uitzonderingen daargelaten. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Elon Musk, de CEO van X (voorheen Twitter), heeft alle beweringen ontkracht dat een mysterietoken wordt ontwikkeld en verkocht door het sociale mediaplatform. Onlangs was de crypto wereld vol met geruchten en zelfs oplichting met betrekking tot deze vermeende ontwikkeling, maar het is goed dat Musk deze beweringen heeft weerlegd. Daarover verderop meer.

Een groep Amerikaanse wetgevers, die over het algemeen crypto-sceptici zijn, heeft er bij de huidige regering van het Witte Huis op aangedrongen om de flagrante kwestie van Noord-Korea en het misbruik van digitale valuta aan te pakken. Het Noord-Koreaanse regime heeft waarschijnlijk enkele van de gevaarlijkste cryptohackers direct op de loonlijst staan en ze staan bekend onder vele namen, waaronder de Lazarus Group. De groep zat naar verluidt achter verschillende grote cyberaanvallen op cryptobedrijven en heeft alleen al in de afgelopen vijf jaar zo’n $ 3 miljard gestolen. Ze gebruiken mixers en privacytokens om geld te verplaatsen dat uiteindelijk ten goede komt aan het malafide regime. De Amerikaanse wetgevers die willen dat de regering optreedt tegen dit illegale hackregime, zijn onder meer senator Elizabeth Warren, een fervent crypto-scepticus en een paar andere leden, voornamelijk van de Democratische Partij. Crypto-scepticisme en pro-crypto-standpunten zullen een belangrijk gespreksonderwerp worden tijdens de Amerikaanse verkiezingen volgend jaar.

Bitcoin koers dood stabiel rond $ 29.000

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $29.000 van eigenaar. De cryptocurrency probeert het belangrijke steunniveau van $ 29k te verdedigen, maar de beren lijken op dit moment de overhand te hebben.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,2k. Het zakte al snel terug naar ongeveer $ 29k en bleef de rest van de dag rond dit niveau. De cryptocurrency kreeg rond 20:00 uur gisteravond een kleine tegenslag toen het korte tijd onder de $ 29.000 daalde en een dieptepunt bereikte van $ 28.800. De stieren dwongen de koers echter terug boven $ 29k en sindsdien is het boven deze kritische waarde gebleven.

Bitcoin staat wat onder druk om verdere prijsverliezen te stoppen. De cryptocurrency kende gisteren al een dip onder $ 29k en naar verwachting zullen dit soort aanvallen in de nabije toekomst veel vaker voorkomen als de koers niet de kracht kan vinden voor een significante stijging boven $ 31k.

Hoe langer de Bitcoin koers echter zijwaarts rond het huidige niveau zweeft, des te gewelddadiger zal de koersstijging of daling in de nabije toekomst zijn, aangezien lange perioden van prijsstabilisatie gewoonlijk worden gevolgd door een periode van verhoogde volatiliteit.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 564 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,3%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, 1,4%), Ripple (XRP, 0,7%), Dogecoin (DOGE, -0,8%), Solana (SOL, 1,6%) en Shiba Inu (SHIB, 1,9%).

Solana koers grafiek 

Elon Musk ontkent plannen voor een nieuwe digitale valuta

Elon Musk heeft duidelijk verklaard dat hij geen plannen heeft om een digitale munt te lanceren op het sociale media platform dat nu X heet (voorheen Twitter). Deze duidelijke woorden bieden nog maar weinig ruimte voor oplichters die dit idee over het internet verspreidden.

Musk verwierp het idee volledig, dus ieder rapport of publicatie m.b.t. een nieuw token met de naam X of TWITTER is niets anders is dan fraude en beleggers wordt geadviseerd om er vanaf te blijven. Musk heeft verder verklaard dat er ook geen plannen zijn om in de toekomst een nieuw token te lanceren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram