Coinbase rapporteert winstcijfers en blijft strijden tegen de SEC

Bitcoin munt voor Coinbase  logo 

Op een drukke dag m.b.t. gerapporteerde bedrijfscijfers hield crypto-exchange Coinbase (NASDAQ: COIN) stand nadat de markten op donderdag waren gesloten. Terwijl het grootste deel van Wall Street gericht was op rapporten van Amazon (NASDAQ: AMZN) en Apple (NASDAQ: AAPL), had Coinbase vanaf het tweede kwartaal gemengde resultaten.

Voor de periode van drie maanden die in april begon, overtrof Coinbase de schattingen van analisten zowel wat betreft omzet als winst. Het bedrijf boekte een verlies van slechts $ 0,42 per aandeel in vergelijking met schattingen van $ 0,76. De omzet kwam uit op $ 708 miljoen tegenover schattingen van $ 628 miljoen van Wall Street.

Maar misschien belangrijker voor Coinbase dan de inkomsten en omzetcijfers, zijn de transactie-inkomsten en het totale handelsvolume, die beide lager uitkwamen dan verwacht. Coinbase rapporteerde slechts $ 327 miljoen aan transactie-inkomsten vergeleken met $ 375 miljoen in het eerste kwartaal. Ondertussen daalde het totale handelsvolume van $ 145 miljard tot slechts $ 92 miljard in opeenvolgende kwartalen. Coinbase schreef de steile daling toe aan de meerjarige dieptepunten in crypto-volatiliteit.

De aandelen van Coinbase stegen aanvankelijk met maar liefst 9,0% na het rapport. Tegen de tijd dat de verlengde handel was gesloten, had het aandeel in wezen vlak de dag afgesloten.

grafiek van aandelenkoers Coinbase 

Coinbase laat zich uit over SEC-rechtszaak en BASE Network-lancering 

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, sprak tijdens een verklaring over de winstcijfers ook over de rechtszaak van het bedrijf tegen de SEC. Grewal merkte op dat Coinbase nog steeds gelooft dat het de rechtszaak zal winnen die er om gaat of veel van de crypto's die op de beurs worden aangeboden, effecten zijn. Zowel Coinbase als zijn rivaal Binance werden in juni door de SEC aangeklaagd en blijven in een verhit juridisch geschil met de regelgevende instantie.

Het bedrijf merkte ook op dat de officiële publieke lanceringsdatum voor zijn BASE-netwerk 9 augustus zal zijn. BASE, dat is gebouwd met OP Stack van Ethereum Layer-2 chain Optimism, heeft al de krantenkoppen gehaald nadat een mysterieuze ontwikkelaar vorige week de BALD ($BALD) Coin lanceerde.

BALD was niet alleen een complete scam, maar het ontwikkelaarscontract was ook gekoppeld aan portemonnees bij Alameda Research. Dit leidde tot enig vermoeden dat de ontwikkelaar van Bald FTX-oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) zou kunnen zijn. Hoewel dit nog moet worden bevestigd, was iemand bij FTX of Alameda zeker betrokken bij de Bald crypto-zwendel.

Coinbase lanceert BALD als onderdeel van het Onchain Summer-evenement dat het organiseert met bedrijven als Coca-Cola en OpenSea.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram