Skip to main content

Bitcoin nieuws

Grayscale Investment Group voegt $ 1 miljard aan cryptovaluta toe in Q3 van 2020

Bitcoin-dollar 

Afbeeldingsbron: Marco Verch

Grayscale, een van de grootste institutionele beleggers die zwaar in de crypto-sector investeert, heeft een indrukwekkend derde kwartaal van het kopen van crypto voor de lange termijn afgerond. De investeringsgroep heeft gedurende deze periode voor meer dan $ 1 miljard aan cryptovaluta gekocht en werd daarmee een van de grootste entiteiten ter wereld die Bitcoin bezit. Grayscale en Square blijven de grootste investeringsgroepen die het geld in de sector investeren in de hoop op mooie rendementen in de nabije toekomst.

Volgens een prestatierapport over het derde kwartaal van de groep, getweet via hun officiële kanaal:

“We hebben zojuist onze grootste instroom op kwartaalbasis ooit geregistreerd - meer dan $ 1,0 miljard in 3Q20 - waarmee dit het derde opeenvolgende recordkwartaal is. YTD-investeringen in de Grayscale-productfamilie bedragen inmiddels meer dan $ 2,4 miljard. "

Dit toont de intentie van de investeringsmaatschappij voor de lange termijn om Bitcoin te kopen. Square, een andere investeringsmaatschappij, heeft eerder deze maand ongeveer $ 50 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd.

Ogen gericht op Bitcoin en Bitcoin Cash

Normaal gesproken kopen de meeste bedrijven alleen Bitcoin voor de lange termijn, maar Grayscale heeft aangekondigd dat er ook een aanzienlijke vraag is naar Bitcoin Cash, een hard fork van Bitcoin met minder dan 5% van zijn marktkapitalisatie. Bitcoin Cash heeft het de afgelopen tijd moeilijk gehad, maar sommige beleggers zijn van mening dat de cryptocurrency een aanzienlijk potentieel heeft voor toekomstige groei, vooral als het na verloop van tijd betere eigenschappen blijkt te hebben dan Bitcoin. Afgezien van Bitcoin Cash is er volgens de investeringsgroep ook meer vraag naar Litecoin en andere kleinere cryptovaluta.

De totale hoeveelheid cryptovaluta die Grayscale beheert is nu meer dan $ 6 miljard waard, waarvan een groot deel bestaat ui Bitcoin (ongeveer $ 5 miljard), Ethereum (~ $ 800 miljoen) is en de rest bestaat uit kleinere delen van andere activa.~ $ 800 miljoen). Het bedrijf is ook van plan om derivaten van de beste cryptocurrency-exchanges of andere financiële instrumenten te lanceren die gebruikers kunnen gebruiken om hun posities te diversifiëren. De organisatie heeft blijkbaar ook een vergunning aangevraagd voor financiële instrumenten uit deze sector en kan deze nu legaal aanbieden aan hun gebruikers.

Is dit het begin van geïnstitutionaliseerde investeringen in Bitcoin?

Veel Bitcoin liefhebbers hebben lang de voorkeur gegeven aan een toekomst waarin institutionele beleggers massaal investeren in de cryptocurrency. Met institutionele investeringen wordt verwacht dat de Bitcoin een ongekende groei zal hebben die de BTC koers dramatisch zal verhogen en er een meer realistische waardering aan zal geven. Dit is uitermate belangrijk voor de sector, want ondanks aanzienlijk succes wordt de crypto-sector nog steeds met achterdocht bekeken door de conventionele investeringskringen, met slechts een paar van de grote institutionele beleggers die ooit in de crypto hebben geïnvesteerd.

Conclusie

Grayscale is een van de pioniers in de crypto-sector en heeft een aanzienlijke som geld geïnvesteerd om het te ondersteunen en vervolgens te versnellen op zijn route naar nieuwe hoogtepunten. Grayscale is echter nog een relatief kleine groep met een beperkt financieringspotentieel. Voor echte institutionele beleggers kunnen de bedragen gemakkelijk honderden miljarden dollars of zelfs triljoenen dollars bedragen. Banken als JP Morgan, Mitsubishi-groep, Cathay Pacific en Morgan Stanley zijn van deze omvang en zouden zich tot de crypto-sector kunnen wenden, maar dat is nog niet gebeurd. Hun betrokkenheid bij de sector is voor de nabije toekomst echter niet uit te sluiten en het zal interessant zijn om te zien welke kant het uiteindelijk op gaat en wat dat zal doen met de Bitcoin koers.