Skip to main content

Bitcoin nieuws

Betalingsgigant PayPal geeft nieuwe op Ethereum gebaseerde Stablecoin uit

Logo van PYUSD de nieuwe stablecoin van PayPal 

Wereldwijd betalingsplatform PayPal heeft maandag aangekondigd dat het klaar is om zijn eigen crypto stablecoin te lanceren. Het token, dat bekend zal staan als PYUSD, wordt uitgegeven door het bekende cryptobedrijf Paxos Trust. PayPal heeft laten weten dat het volledig zal worden ondersteund door Amerikaanse dollars en andere kasequivalenten zoals kortlopende staatsobligaties. Dit is belangrijk omdat eerdere stabiele munten zoals UST zijn ingestort. Er is ook een voortdurende controverse geweest over de dekking van 's werelds grootste stablecoin USDT (Tether).

Lezers herinneren zich misschien de tijd dat PayPal in februari moest stoppen met het uitgeven van de stablecoin vanwege problemen met de toezichthouder. Deze problemen lijken nu te zijn opgelost nu PayPal klaar is om PYUSD vrij te geven te midden van een sterke focus van de SEC op crypto-gerelateerde bedrijven. PayPal heeft gezegd dat PYUSD al beschikbaar is voor ontwikkelaars en ook zal worden opgenomen door de meeste crypto-exchanges.

PYUSD is de eerste stablecoin die wordt uitgebracht door een grote financiële onderneming en het kan een teken zijn dat de interesse in cryptocurrencies na een paar moeilijke jaren weer opleeft. PayPal heeft gezegd dat de stablecoin eerst beschikbaar zal zijn voor Amerikaanse PayPal-gebruikers en vervolgens via de populaire Venmo-betalingsapp. Er zijn nog geen aankondigingen dat PYUSD wordt vrijgegeven voor internationale klanten.

PayPal lijkt te herstellen na een somber jaar

Het is geen geheim dat PayPal betere dagen heeft gekend als bedrijf en investering. Het aandeel bereikte een hoogtepunt tijdens de COVID-19-pandemie toen digitale betalingen en transacties centraal kwamen te staan. Nu, als een van de slechtst presterende aandelen op de technologie-zware NASDAQ-index in 2023, zoekt PayPal naar manieren om zijn worstelende bedrijf nieuw leven in te blazen.

Zou PYUSD die oplossing kunnen zijn? PayPal ondersteunt via zijn platform al verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Gebruikers kunnen deze crypto's zowel beleggen als uitgeven via PayPal of de Venmo-app in de Verenigde Staten.

PayPal heeft onthuld dat de PYUSD langzaam in zijn ecosysteem zal worden opgenomen. De eerste uitrol omvat betalingen via handel in cryptocurrency en op crypto gebaseerde games en apps. Uiteindelijk gelooft het bedrijf dat PYUSD kan worden gebruikt voor betalingen en transacties.

Uit een verklaring van de voorzitter van de House Financial Services Committee, Rep. Patrick McHenry uit North Carolina, blijkt dat hij voorstander is van deze ontwikkeling. McHenry verklaarde dat PYUSD een duidelijk voorbeeld is van hoe stablecoins 'een pijler van het 21e-eeuwse betalingssysteem' kunnen zijn wanneer ze worden gebruikt onder een duidelijk regelgevend kader. De aandelen van PayPal stegen met ongeveer 2,7% op het nieuws.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram