Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt tot $30.000, maar gaat de Fed het verpesten?

Man die rente symbool ophijst en daarmee Bitcoin koers negatief beïnvloed 

Eindelijk is er weer wat positiviteit in de Bitcoin koers te bespeuren. Gisteren steeg de koers onverwacht richting de $30k weerstand en zelfs heel even daarboven. Gisteravond rond 23:00 uur bereikte Bitcoin een waarde van $ 30.230. Dat hield het slechts korte tijd vol en het viel al snel terug tot onder het psychologisch belangrijke $30k niveau. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 29.800 (Bitmex) en € 27.118 (Bitvavo). Altijd nog een stuk hoger dan voor de koersstijging van gisteren.

Ook altcoins deden het goed en lieten over het algemeen groene cijfers zien. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Een van de presidenten van de Amerikaanse Federal Reserve Bank, Michelle Bowman genaamd, heeft verklaard dat de organisatie zou kunnen besluiten om de rentetarieven nog verder te verhogen. Ze verklaarde dat de stap in de nabije toekomst zou kunnen worden gemaakt, omdat het nodig was om het inflatieniveau dicht bij het streefniveau van de Fed te brengen. Als dit gebeurt, zal de economie in het land er waarschijnlijk onder lijden en zullen de naschokken waarschijnlijk ook over de hele wereld worden gevoeld. Daarover verderop meer.

Ook de linkse president van Brazilië, Lula De Silva, heeft opnieuw blijk gegeven van toewijding aan de-dollarisering. Lula staat bekend als een scepticus m.b.t. het Westen en heeft geprobeerd het BRICS-platform (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) te versterken. Het is een forum dat bestaat uit een van de grootste niet-westerse mogendheden en daagt de status quo uit die momenteel sterk wordt gedomineerd door West-Europa en de VS. Hij heeft het BRICS-bankinitiatief al een kickstart gegeven, waarvan de primaire functie is om te helpen bij de-dollarisatie-inspanningen door te handelen in lokale valuta's. Er is echter een gebrek aan overeenstemming binnen BRICS als het gaat om hoe de de-dollarisering zal plaatsvinden. Er is ook grote onenigheid over de toekomstige uitbreiding van het forum, waarbij Brazilië graag meer leden wil toevoegen, terwijl India het rustig aan wil doen. De Braziliaanse leider ging zelfs zo ver dat hij een verenigde BRICS-valuta voorstelde om het op te nemen tegen de dollar, maar daar is onder de BRICS leden geen consensus over.

Bitcoin herstelt naar $ 29,8k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 29,8k op het moment van schrijven na een laat herstel gisteravond. De cryptocurrency worstelde aan het begin van de dag met $29.000, maar deze laatste prijsstijging bracht het weer terug rond het wat veiliger $ 30k niveau.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28.8k. Het herstelde zich onmiddellijk weer boven $ 29k en stabiliseerde rond het vertrouwde $ 29,1k-niveau. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond deze waarde. Rond het middaguur begon de cryptocurrency echter hardnekkig op te lopen. De Bitcoin koers steeg naar $ 29,6k voordat hij zich stabiliseerde rond het niveau van $ 29,5k.Later op de avond, steeg de belangrijkste digitale valuta opnieuw en kwam zelfs even boven het $ 30k-niveau, zoals te zien is op de grafiek.

De prijsstijging van Bitcoin gisteren, hoe positief ook, was relatief klein en heeft als zodanig weinig effect op de overheersende richting van de markt. De prijsstijging heeft de stieren echter enige veiligheid op korte termijn geboden tegen de beren die op de loer liggen. Maar de beweging zelf kan een averechts effect hebben, aangezien verschillende recente pogingen van de stieren om zich te redden uit de precaire positie onder de $30.000 zijn mislukt. Als dit nu weer mislukt, zal de Bitcoin koers waarschijnlijk terugzakken naar de steun van $ 29.000 en mogelijk zelfs lager.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 578 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,6%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur voornamelijk in het groen. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 1,8%), Ripple (XRP, 3,5%), Dogecoin (DOGE, 2,8%), Cardano (ADA, 2,7%), Solana (SOL, 5,7%), Polygon (MATIC, 3,8%) ), Polkadot (DOT, 1,7%), Litecoin (LTC, 2,1%), Shiba Inu (SHIB, 10%), Avalanche (AVAX, 1,7%), Toncoin (TON, 6,9%) en Chainlink (LINK, 2,3%) .

SHIB koers grafiek 

Gaat de Amerikaanse Federal Reserve de rente opnieuw verhogen?

Een lid van de Amerikaanse Federal Reserve Board of Governors, Michelle Bowman, is van mening dat de monetaire toezichthouder de rente opnieuw kan verhogen. Ze schreef over de noodzaak om de tarieven te verhogen om de inflatie in het land onder controle te houden, dat nog steeds niet voldoet aan de doelstellingen van de Fed.

Hoewel een enkel lid niet de bevoegdheid heeft om een verhoging van de rentetarieven in de VS door te voeren, toont het wel aan dat er over gesproken wordt in de raad van bestuur. De inflatie is nog steeds relatief hoog in het land, boven de 5% en daarom maakt de Fed zich zorgen, want inflatie beteugelen is haar primaire doel.

Een rentestijging heeft echter vaak een grote impact op de economie. Hoe hoger de rente stijgt, hoe meer kapitaal er naar verwachting van de markten zal verdwijnen, met als gevolg een economische vertraging of zelfs ineenstorting. Het verdwijnen van kapitaal van de markt heeft ook een negatieve impact op de Bitcoin koers aangezien er minder kopers in de markt actief zullen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram