Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase lanceert officieel het Base Blockchain-netwerk

Coinbase app op mobiele telefoon 

De in de VS gevestigde crypto-exchange Coinbase heeft officieel zijn Base blockchain-netwerk gelanceerd, in wat een historische stap is voor een beursgenoteerd bedrijf. Het netwerk was woensdag vanaf 12.00 uur EST open voor het publiek. Base haalde een paar weken geleden al de krantenkoppen toen het de focus was van de Bald Coin-rug-pull. Lezers herinneren zich misschien dat er ooit werd beweerd dat Sam Bankman-Fried achter de zwendel zat, omdat een van de ontwikkelingscontracten was gekoppeld aan een Alameda DeFi-portemonnee.

De lancering van Base is slechts de volgende stap in de lange termijn plannen van CEO Brian Armstrong voor het platform. In 2016 creëerde Armstrong een 'Masterplan' dat sprak over de vierde stap in de ontwikkeling van Coinbase. Deze fase omvat gedecentraliseerde apps of dApps op het eigen gedistribueerde netwerk van Coinbase. Armstrong geloofde dat deze dApps wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers zouden kunnen bereiken.

Ontwikkelaars werken nu al een paar maanden aan het Base-netwerk. Coinbase onthulde dat er al 100 dApps zijn ontwikkeld en klaar zijn voor de lancering van het netwerk. Coinbase heeft hard gewerkt aan marketing voor de lancering van Base, aangezien het zijn Onchain Summer-evenement heeft gepromoot met sponsors van bedrijven als Coca-Cola.

Base zou een lucratieve investering kunnen zijn voor Coinbase

Het opwindende aan de oprichting van Base is de potentiële inkomstenstroom die het in de toekomst voor Coinbase creëert. Vergoedingen voor netwerkgebruik en transacties vormen een lucratief onderdeel van het bedrijfsmodel van elke crypto-exchange. Binance haalt bijvoorbeeld bijna 90% van zijn inkomsten uit transactiekosten, wat in 2021 ongeveer $ 20 miljard bedroeg.

Met een TVL of Total Value Locked van meer dan $139 miljoen vóór de lanceringsdatum, is Base al de op vier na grootste layer-2 blockchain ter wereld. Voor degenen die het zich afvroegen, Base is een Ethereum layer-2 blockchain met behulp van de OP stack-software van Optimism.

Dus wat betekent dit voor Coinbase? Het heeft het potentieel om de druk op Coinbase te verminderen om inkomsten te laten groeien uit alleen de transactie-vergoedingen op hun exchange. Een extra inkomstenstroom voor Coinbase zou enorm belangrijk zijn, vooral voor aandeelhouders.

De lancering komt terwijl de cryptowereld wacht op bericht van de SEC over de goedkeuring van Bitcoin Spot ETF's voor bedrijven als Blackrock en Fidelity. Coinbase zal voor veel van deze instellingen optreden als bewaarder voor het delen van toezicht, wat aangeeft dat het bedrijf in de nabije toekomst meer wil zijn dan alleen een crypto-exchange.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram