Skip to main content

Bitcoin nieuws

Insiders: SEC zal Bitcoin Spot ETF's goedkeuren en Bull Run veroorzaken

Bitcoin munten met de letters ETF daarbovenop 

Als je de recente stijging van de cryptomarkten hebt opgemerkt, lijkt het erop dat we op het punt staan dat de SEC verschillende Bitcoin Spot ETF's goedkeurt. Dit is tenminste de mening van verschillende crypto-ceo’s en bekende institutionele investeerders zoals Cathie Wood van Ark Invest. De SEC beoordeelt momenteel verschillende aanvragen van onder meer Blackrock, Fidelity, Invesco en WisdomTree.

Het proces begon vorige maand toen Blackrock zijn intenties duidelijk maakte om een Spot Bitcoin ETF aan zijn klanten aan te bieden. Tot nu toe had geen enkele instelling, zo groot of machtig als Blackrock, zich hiervoor aangemeld. Waarom is dit zo interessant? Tot nu toe had de SEC alle aanvragen van andere instellingen, waaronder van Fidelity en WisdomTree, resoluut afgewezen. Velen geloven dat de financiële en politieke invloed van Blackrock de hand van de SEC zal forceren.

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz zei dat hij gelooft dat de goedkeuring van de SEC eerder vroeg dan laat zal komen. Novogratz verwees naar enkele insider-bronnen die zeggen dat Spot Bitcoin ETF's binnen 4 tot 6 maanden op de markt zouden kunnen komen. Cathie Wood steunde dit idee door te zeggen dat de SEC meerdere verschillende fondsen tegelijkertijd zal goedkeuren. Vanaf augustus waren er 9 verschillende aanvragen voor ETF's die de SEC beoordeelt.

Bitcoin ETF's kunnen de volgende bull run veroorzaken

De boodschap van alle betrokkenen is dat we ons schrap moeten zetten omdat de Bitcoin koers, wanneer de SEC goedkeuring verleent, in korte tijd flink kan stijgen. De overtuiging is dat instellingen miljarden dollars naar de Spot Bitcoin ETF’s zullen duwen om daarmee Bitcoin op te kopen om zo een deel van hun reserves in BTC aan te kunnen houden. Dit zou een extreme druk op de vraag veroorzaken en de Bitcoin koers waarschijnlijk naar nieuwe recordhoogtes sturen.

Tom Lee van Fundstrat gaf een soortgelijk vooruitzicht en verklaarde onlangs dat Bitcoin een prijs van $180.000 zou kunnen bereiken door het halveringsevenement in april 2024. Lee is in het verleden een opmerkelijke Bitcoin-stier geweest, maar zijn gevoel wordt gedeeld door velen in de industrie. Met het halveringsevenement om de hoek, kan dat een echte katalysator zijn om de volgende Bitcoin-bullrun te starten. Met de mogelijke lancering van de Spot Bitcoin ETF's zouden we de bull run zelfs vóór 2024 kunnen zien beginnen.

Dus wat betekent dit voor Bitcoin? De cryptomarkten zijn verwikkeld in een meerjarige crypto-winter, hoewel het sentiment in de sector recentelijk een flink stuk optimistischer is geworden. Zal dit genoeg zijn om de Bitcoin koers uit zijn huidige trading-range te halen? Allereerst moet de SEC de aanvragen officieel goedkeuren, wat de komende weken zou kunnen gebeuren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram