Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $ 29k en SEC in beroep in Ripple zaak

Ripple logo en weegschaal en rechters-hamer 

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts boven het belangrijke steunniveau van $ 29.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt te willen stabiliseren nadat verschillende bewegingen zowel, naar boven als naar beneden, de afgelopen tijd zijn mislukt. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 29.443 (Bitmex) en € 26.735 (Bitvavo).

Altcoin koersen waren ook grotendeels stabiel, met slechts een paar kleine uitzonderingen. Daarover verderop meer.

Ander Crypto nieuws

de SEC is in beroep gegaan tegen de recente beslissing van de rechtbank diep gedeeltelijk in het voordeel van Ripple Labs was en wil nu schorsing van verdere procedures. De hoogste federale regelgever is van mening dat een nieuw hof van beroep de zaak voor een tweede keer moet bekijken, maar voorlopig moet de procedure worden opgeschort. De SEC wil eerst graag overwinningen in andere zaken, aangezien het ernaar streeft een stevige juridische grond met een precedent te scheppen voordat deze verloren zaak verder in beroep gaat. Daarover verderop meer.

De Russische regering heeft een wet aangenomen die Central Bank Digital Currency (CBDC)-betalingen uit andere landen toestaat. Deze ontwikkeling wordt gezien als een maatregel om digitale yuan-betalingen in het land mogelijk te maken, een proef-CBDC-functie die Peking de afgelopen maanden sterk heeft gepromoot in eigen land. Er zijn al voor honderden miljarden dollars aan transacties mee uitgevoerd en het wordt algemeen beschouwd als de meest succesvolle CBDC-oplossing tot nu toe. Rusland komt ook dichterbij een grootschalig Digital Ruble-project dat ook gestaag in het land wordt overgenomen. Beide landen voorzien een tijd waarin deze digitale betalingen mainstream zullen worden en ze geen tussenpersonen nodig zullen hebben bij internationale schikkingen en betalingen. Dit zal de door de USD geleide wereldbetalingssector verder onder druk zetten en de vraag naar dollars doen afnemen. Andere landen, zowel Russische bondgenoten als vijanden, werken aan CBDC-oplossingen, maar de VS zelf is op dit front traag geweest. De Republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis heeft CBDC al de oorlog verklaard en wil het ontluikende project schrappen zodra hij aantreedt. Het gaat dus niet allemaal van een leien dakje op het westelijk halfrond.

insiders van investeringsmaatschappij BlackRock geloven dat een Bitcoin ETF over zes maanden zal verschijnen. Veel beleggingskringen schreeuwen al geruime tijd om zo'n ETF en het lijkt erop dat het er eindelijk van zou kunnen komen. Naast die van BlackRock zullen naar verwachting meerdere aanvragen voor Bitcoin spot-ETF’s worden goedgekeurd. De Bitcoin-gemeenschap gonst momenteel van speculaties over een mogelijke spot-ETF aan de andere kant van de vijver. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft al drie aanvragen gehonoreerd, waarvan één van BlackRock. Deze aanvragen worden echter onderworpen aan een langdurige toetsing door de regelgevende instanties. Dit is de reden waarom BlackRock-insiders denken dat het waarschijnlijk nog 6 maanden zal duren voor de Bitcoin Spot ETF er is. Als een ETF wordt goedgekeurd, kan dit gunstig zijn voor de sector in het algemeen, aangezien het de cryptowereld voor institutionele beleggers zal openen. De verwachting is dan ook dat het de Bitcoin koers flink kan laten stijgen door de toegenomen vraag.

Uit een recent onderzoek blijkt ook dat ongeveer 19% van de New Yorkers nu cryptocurrency bezit. Dat is bijna één op de vijf mensen en dat aantal neemt met de tijd toe. De digitale valuta-scene is vooral populair bij de jongere bevolking. Als je echter denkt dat dit cijfer hoog is voor deze grote stad, dan heb je het verkeerd, want het ligt het aan de gemiddelde kant. Over de hele wereld neemt de acceptatie van cryptovaluta toe en in andere staten van de VS is het zelfs beter. Hier zit een reden achter en dat is de agressieve houding van de staat New York ten opzichte van de hele digitale valuta-scene. De staatsregulator is voortdurend op zoek naar harde maatregelen tegen de cryptosector en heeft het moeilijker gemaakt om crypto daar te bezitten. Het zou het voor belastingbetalende, gezagsgetrouwe burgers gemakkelijker moeten maken om crypto te bezitten en ermee te handelen, zodat alle leden van het publiek een eerlijke kans hebben om hiervan te profiteren.

Bitcoin koers stabiel boven $ 29.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 29,4k op het moment van schrijven na een rustige dag in het algemeen. De cryptocurrency consolideert opnieuw rond de $ 29k en lijkt niet van plan te zijn om van z’n plaats te komen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,5k. Het handelde zijwaarts rond deze waarde en boekte een paar uur lang kleine winsten en verliezen. Het ging om 03.30 uur 's nachts boven het niveau van $ 29,6k, maar kon het niet vasthouden, wat resulteerde in een terugval naar het cijfer van $ 29,5k. Het handelde vele uren zijwaarts rond die waarde voordat het rond 14.00 uur 's middags weer begon te stijgen. Het bereikte om 16.00 uur een hoogtepunt van $ 29,7k. Maar de bulls konden deze winsten niet vasthouden en uiteindelijk daalde de Bitcoin koers opnieuw, dit keer om het niveau van $ 29350 te testen, waarna het weer iets opliep.

De Bitcoin koers beweegt nu zijwaarts boven het steunniveau van $ 29.000. De koers heeft de afgelopen weken, een verwaarloosbare netto verandering geregistreerd en het laat zien dat beide marktkrachten nog niet klaar zijn voor een grote prijsbeweging. Het momentum is echter nog steeds aanzienlijk in het voordeel van de beren, aangezien we onder de belangrijke $30k-$32k weerstandszone zitten en de Bitcoin koers tot nu toe niet boven dat niveau kon herstellen en zichzelf daar kon handhaven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 571 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegers waren Ripple (XRP, 0,7%), Shiba Inu (SHIB, 2,9%), Bitcoin Cash (BCH, -2%) en Stellar (XLM, 0,8%).

Ripple koers grafiek 

SEC op zoek naar jurisprudentie in eigen voordeel voor hervatting Ripple zaak

De SEC heeft een schorsing aangevraagd tegen de huidige beslissing ten gunste van Ripple. De rechter oordeelde vorige maand dat Ripple's XRP-muntvermelding op grote crypto-exchanges legaal was.

De SEC bereidt ook een zaak voor tegen Ripple-CEO Brad Garlinghouse voor privéverkopen en andere mogelijke misdaden, maar wil ook dat de pro-Ripple-beslissing verdwijnt, dus wacht het op zijn kans. Er zijn ook andere rechtszaken aanhangig, waaronder die tegen Coinbase en Binance. De SEC wil dus verschillende overwinningen voordat het in beroep gaat om de Ripple beslissing in hoger beroep bij een hogere rechtbank te laten verwerpen.

Hierdoor presteert de XRP-cryptocurrency van Ripple niet zo goed als aanvankelijk werd gedacht door crypto-experts. Het steeg kort na de beslissing van de rechtbank van ongeveer $ 0,5 naar $ 0,94, maar de euforie is nu verdwenen omdat investeerders nerveus blijven over het toekomstige juridische discours. De crypto handelt nu onder de $0,7.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram