Rechter beëindigt borgtocht: Sam Bankman Fried in hechtenis genomen

Sam Bankman Fried achter de tralies 

De sage van Sam Bankman-Fried of SBF nam vrijdag een andere wending. Een rechter in New York trok de borgtocht van SBF in en oordeelde dat de in ongenade gevallen crypto-icoon de rest van zijn tijd in hechtenis moet doorbrengen in afwachting van zijn proces. SBF werd door de rechtbank gearresteerd en teruggezonden naar een instelling in Putnam, waar hij toegang tot internet zal hebben om zich voor te bereiden op zijn proces in oktober.

De intrekking van de borgtocht maakt een einde aan een vreemde reis voor SBF sinds zijn arrestatie in december. De oprichter van FTX kreeg een borgsom van $ 250 miljoen en leeft onder strikte regels voor huisarrest in het huis van zijn ouders. Er zijn meerdere beschuldigingen geweest dat SBF zijn borgtocht had geschonden, maar geen enkele was zo in het oog springend als de reden waarom hij vrijdag voor de rechtbank stond.

Talrijke rechters hebben zowel Sam Bankman fried als zijn juridische team gewaarschuwd voor hun houding in de rechtszaal en zijn benadering van zijn borgtochtvoorwaarden. Rechter Kaplan, die eerder ook een strenge waarschuwing aan SBF gaf, nam de beslissing om de borgtocht van SBF in te trekken.

SBF heeft het dagboek van Caroline Ellison vrijgegeven aan de New York Times

Dit was als het ware de druppel die de emmer deed overlopen. SBF heeft het privédagboek van Caroline Ellison vrijgegeven aan een verslaggever van de New York Times via een Google Docs-document. Het openbaar ministerie beschuldigde SBF van geknoei met een getuige. Ellison, de voormalige directeur van Alameda, heeft al schuld bekend en getuigt in oktober tegen SBF. Door het privédagboek van Ellison vrij te geven, geloven de aanklagers dat SBF probeerde het karakter van Ellison in diskrediet te brengen, voorafgaand aan haar getuigenis.

Er wordt ook beweerd dat SBF de afgelopen maanden meer dan 100 e-mails heeft verzonden en duizenden telefoontjes heeft gepleegd naar mediakanalen. SBF stond onder strikte huisarrestregels en moest elke bezoeker die naar het huis kwam registreren. Hij stond ook onder restrictief internetgebruik.

Vorige week werd beweerd dat SBF degene was achter de BALD coin rug pull, die op Coinbase's gloednieuwe ontwikkelingsblockchain, BASE, genoteerd staat. De ontwikkelaarscontracten waren terug te voeren op een Alameda Research DeFi-portemonnee, maar velen geloven niet dat het werkelijk SBF was.

De advocaten van SBF protesteerden tegen zijn detentie en verklaarden dat hij zijn eigen reputatie verdedigde. Ze voerden ook aan, dat spreken met de media, onder de First Amendment-rechten van SBF valt. SBF blijft nu in ieder geval achter de tralies tot zijn proces op 2 oktober begint.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram