Bitcoin koers stabiel en gaat het failliete Voyager crypto verkopen?

rechtershamer met papier met daarop het woord faillissement 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 29.408 (Bitmex) en € 26.845 (Bitvavo) na weer een stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie blijft ogenschijnlijk levenloos liggen boven het belangrijke steunniveau, terwijl de stieren en beren opnieuw op een gelijkspel uitkwamen. Andere cryptocurrencies konden ook niet voor vuurwerk zorgen en bleven opmerkelijk vlak. Daarover verderop meer.

Ander Crypto nieuws

Voyager, een geldverstrekker voor crypto-leningen, wil misschien zijn nog steeds aanzienlijke crypto-reserves liquideren om zijn schuldeisers terug te betalen. Er wordt al geanticipeerd op zo’n beslissing, aangezien verschillende grote transacties van de Voyager-portemonnees naar crypto-exchanges werden gedetecteerd door altijd waakzame on-chain waarnemers. Welke invloed zal deze stap hebben op de Bitcoin koers? Daarover verderop meer.

Een voormalige SEC-functionaris heeft verklaard dat de agressieve houding ten opzichte van de cryptocurrency-sector van deze regelgevende instantie, waarschijnlijk nooit zal eindigen. Dit lijkt een contraproductieve houding van de Amerikaanse federale toezichthouder, maar het is volkomen aannemelijk. Dit komt omdat de SEC een overblijfsel uit het verleden is en is opgezet om een gecentraliseerd financieel model te behouden. Crypto is de antithese van dit oude systeem en brengt door decentralisatie verandering teweeg. Het is dus daardoor zeer waarschijnlijk dat de SEC er in de nabije toekomst fel tegenstander van zal blijven, zelfs als de rechtbanken haar dwingen om in bepaalde zaken het verzet te staken. Dit is een moeilijke pil om te slikken, omdat sommige mensen denken dat de crypto-scene in de nabije toekomst een vriendelijker houding van de autoriteiten kan krijgen. Dat gaat niet gebeuren, vooral niet in landen die de ruggengraat vormen van het huidige fiat-systeem.

Bitcoin koers  nog steeds stabiel boven $ 29.000

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 29,4k en heeft per saldo niet bewogen sinds gisteren, ondanks een korte dip van $300 afgelopen nacht. De koersactie is ronduit saai te noemen en het is dan ook niet verwonderlijk dat veel cryptobeleggers en traders zich momenteel minder bezig houden met handelen en meer met vakantie vieren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts rond deze waarde voordat het vroeg in de nacht snel in waarde begon te dalen. De cryptocurrency zakte om 02.00 uur naar $ 29,1k, maar herstelde ook weer even snel. Daarna was het weer business as usual en bleef de Bitcoin koers dicht bij $ 29,4k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 572 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 50,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen kwamen de afgelopen 24 uur ook nauwelijks in beweging. We lichten er enkele uit: Ripple (XRP, 0,1%), Dogecoin (DOGE, -1.5%), Shiba Inu (SHIB, -1%), Toncoin (TON, -1,2%), Bitcoin Cash (BCH, 0,5%), Stellar (XLM, -1%) en UNUS SED (LEO , -1,2%).

Dogecoin koers grafiek 

Voyager-liquidaties veroorzaken bezorgdheid onder crypto-beleggers

De grote failliete crypto-geldschieter Voyager, wil mogelijk zijn aanzienlijke overgebleven crypto-reserves liquideren om zijn slachtoffers te helpen compenseren. Voyager vormde samen met Celsius en Genesis, een groep van drie zwaargewicht crypto-geldschieters die het goed deden, tot vorig jaar, toen een grote lener genaamd 3 Arrows Capital (3AC) in gebreke bleef, waardoor ze allemaal in problemen kwamen.

Alle drie deze kredietverstrekkers hebben sindsdien faillissement aangevraagd en van vele miljarden dollars van schuldeisers is onduidelijk of ze ooit nog worden terugbetaald. De autoriteiten hebben deze bedrijven inmiddels al op de korrel genomen. Dit heeft effectief twijfel doen rijzen over de toekomst van de gecentraliseerde financiële instellingen in crypto.

Nu heeft Voyager $ 5 miljoen aan zijn Ethereum- en Shiba Inu-tokens overgezet naar Coinbase en zou kunnen proberen ze te verkopen om geld in te zamelen voor een eventuele vergoeding. Dit kan misschien wat druk uitoefenen op de crypto koersen, maar de positieve kant is dat de schuldeisers in moeilijkheden die geen toegang meer hebben tot hun geld, een sprankje hoop zullen zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram