PayPal zet crypto-integratie voort met nieuwe cryptocurrencies-hub

PayPal logo met Bitcoin en Ethereum munten 

Het duurde niet lang voordat fintech-gigant PayPal zijn crypto-integratie uitbreidde naar zijn verschillende platforms. Slechts enkele weken na de aankondiging van de baanbrekende PYUSD stablecoin, bereidt PayPal zich voor op de lancering van een nieuwe functie, de PayPal Cryptocurrency Hub. Met deze hub kunnen gebruikers communiceren met grote tokens zoals Bitcoin en Ethereum, en een saldo aanhouden dat kan worden gebruikt voor het uitvoeren van digitale betalingen of overschrijvingen.

De functie wordt beschikbaar gemaakt voor sommige gebruikers in verschillende markten. Om in aanmerking te komen, moet je een persoonlijk PayPal-account met een goede reputatie hebben. Indien gekozen, moet JE een KYC- of Know Your Customer-proces doorlopen om je identiteit te verifiëren. PayPal vereist dat je je naam, adres, geboortedatum en belastinggegevens opgeeft.

Deze ontwikkeling komt nadat PayPal een gemengde reactie ontving op de PYUSD stablecoin. Dit is een primeur voor een beursgenoteerd bedrijf, maar heeft de woede gewekt van cryptopuristen die geloven dat geen enkel bedrijf ooit volledig kan worden gedecentraliseerd. Verdere kritiek kwam op PayPal toen enkele internetspeurneuzen diep in de codering van PYUSD keken en ontdekten dat de code kon worden gewijzigd. Deze wijziging heeft een optie om uw account op verzoek volledig leeg te maken.

Vertrouwt PayPal op crypto om het bedrijf weer op koers te zetten?

Het is geen geheim dat PayPal en zijn aandelen de afgelopen anderhalf jaar enorm hebben geleden. De aandelen van PYPL zijn tot nu toe nog steeds met 15% gedaald in 2023 en met meer dan 37% in de afgelopen 52 weken. Eerder deze week kondigde het bedrijf de aanwerving aan van een nieuwe CEO genaamd Alex Chriss, die eerder een leidinggevende was bij het SaaS-bedrijf Intuit.

Is dit alles genoeg om PayPal te helpen zijn publieke imago te herstellen? Het bedrijf heeft nog steeds een aandeel van meer dan 70% in de wereldwijde digitale transacties. Het wordt ook verhandeld tegen hetzelfde prijsniveau als begin 2020, terwijl het een veel hogere omzet en cashflow genereert.

De PayPal Cryptocurrencies Hub ziet er veelbelovend uit, vooral omdat het voor bestaande gebruikers low-touch en low-impact is. Het bedrijf zet een serieuze stap in de cryptohandel en -uitgaven. Met de mogelijkheid om Bitcoin te verhandelen en vast te houden, evenals verschillende andere belangrijke tokens, lijkt het erop dat PayPal zal bijdragen aan de verwachte aanstaande Bitcoin-bullrun.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat Amerikanen de activa die ze in hun PayPal Cryptocurrencies Hub aanhouden, niet fysiek zullen bezitten. Dit kan het onaantrekkelijk maken voor cryptohandelaren die er vaak de voorkeur aan geven hun crypto-investeringen in offline koude opslag te bewaren. Er is geen officiële lanceringsdatum voor PayPal's Cryptocurrencies Hub, maar gebruikers kunnen de optie beginnen te vinden onder hun eigen persoonlijke PayPal-accounts.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram