Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zal verder dalen volgens bekende crypto analist

Dalende Bitcoin koers 

De crypto analist Dave the Wave deelde op X, voormalig Twitter, zijn analyse omtrent de Bitcoin (BTC) koers. Volgens de analist kan de koers met ongeveer 38% dalen ten opzichte van de huidige koers. Dit zou betekenen dat BTC mogelijk op een waarde van $24.000 komt te liggen. Desondanks geeft de Twitter gebruiker aan dat de lange termijn potentie van de munt nog steeds groot is. 

In het twitter bericht van Dave is een technische analyse te zien. Hierin geeft de analist in het licht grijs de lange termijn trend van Bitcoin. De populaire munt is sinds november van vorig jaar actief in deze trend toen de munt een koers had van onder de $16.000. In de maanden die volgden maakte BTC een zeer sterke opmars, toen verdubbelde de munt namelijk tot boven de $32.000. Daar vond het de top van de trendlijn en het wist niet door deze prijsgrens te breken. Op dit moment zien we een correctie van die grens en is het heel goed mogelijk dat Bitcoin weer de onderkant van de trendlijn weet te vinden, vergelijkbaar met wat we in november 2022 zagen. In dat geval komt de koers net boven de $24.000 te liggen, ergens rond het einde van dit jaar.

Tweet van Dave the wave 

Bitcoin koers boven $40.000 halverwege 2024

Wanneer je de trend verder doortrekt tot halverwege 2024, zien we dat de Bitcoin koers mogelijk boven de $40.000 kan komen. De ondergrens van de trend ligt dan ongeveer op de huidige prijs van $30.000, zo blijkt uit de analyse van Dave. De trend laat goed zien hoe lange termijn investeerders mogelijk worden beloond.   

Record lage volatiliteit op het BTC netwerk

Ondertussen raken beleggers ook steeds meer verveeld omtrent de BTC koers en dat is niet verwonderlijk. Het netwerk ondervindt een record lage volatiliteit, dat wil zeggen dat de Bitcoin koers nog niet eerder zo stabiel is gebleven (zie de grafiek hier onder). De munt bewoog dicht rond de $29.000 in de afgelopen 3 weken. Hoewel dit potentieel een goed teken kan zijn voor het grootste crypto netwerk, omdat beleggers een stabiele waarde van hun munten ervaren, is het mogelijk ook een voorbode voor een prijs crash. Historisch gezien is een lage volatiliteit een signaal dat de bulls en bears elkaar in evenwicht houden en dat de markt een keuze probeert te maken voor een pad naar boven, of naar beneden.

Bitcoin koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram