Skip to main content

Bitcoin nieuws

Coinbase krijgt toestemming om Crypto Futures in de VS aan te bieden

Coinbase vlag 

Coinbase, de grootste in de VS gevestigde crypto-exchange, heeft goedkeuring gekregen om handel in crypto-futures aan te bieden in de Verenigde Staten. De langverwachte beslissing van de National Futures Association (NFA) betekent dat Coinbase nu kan opereren als een Futures Commission Merchant of FCM. Dit betekent dat ze termijncontracten kunnen kopen en verkopen en als marketmaker voor de sector kunnen optreden.

De aankondiging is belangrijk voor Coinbase en de Amerikaanse crypto-industrie, die de afgelopen jaren onder druk heeft gestaan van de SEC. Coinbase wordt nu de eerste crypto-exchange in de VS die zowel gereguleerde als leveraged crypto-futureshandel aanbiedt. De CFTC noemt dit een enorme overwinning voor Amerikaanse crypto-investeerders en voor Coinbase.

Het is weer een positieve stap voor Coinbase, dat zich heeft gevestigd als het leidende cryptomerk in de VS na de ineenstorting van FTX. Eerder deze week kondigde Coinbase ook zijn uitbreiding naar Canada aan. De exchange is al enkele jaren beschikbaar voor Canadezen, maar Coinbase heeft nu officieel kantoren in het land geopend. Het werkt ook samen met Canadese financiële toezichthouders om Canadezen een veilige en gereguleerde crypto-ervaring te bieden.

Coinbase voegt services toe terwijl Binance sommige verwijdert

Een van de belangrijkste rivalen van Coinbase, Binance, blijft zijn diensten afbouwen. Eerder deze week kondigde Binance aan dat het niet langer zijn crypto-betalingsdienstendivisie, bekend als Binance Connect, zal aanbieden. Het bedrijf lanceerde de dienst in maart vorig jaar om traditionele financiële instellingen en bedrijven klaar te stomen voor het accepteren van cryptobetalingen.

Binance haalde aan dat het de service verwijdert om zich te concentreren op zijn kernproducten. De stap komt omdat Binance onder zwaar toezicht staat van de SEC vanwege haar Amerikaanse activiteiten bij het gelieerde Binance.US.

Coinbase zelf was het doelwit van een SEC-rechtszaak die nog moet worden beslecht. Het bedrijf ziet dit jaar zeker positieve katalysatoren en de aandeelhouders zijn beloond. Hoewel het aandeel nog steeds lager is dan de hoogtepunten van 2021, terwijl de aandelenkoers de afgelopen weken is gedaald als gevolg van de zwakte van de markt, zijn de aandelen in 2023 nog steeds met meer dan 135% gestegen.

Coinbase aandelenkoers 

Zal de handel in crypto-futures en de uitbreiding naar Canada Coinbase helpen? Met velen die een bullish sentiment voorspellen voor crypto op weg naar 2024, lijkt Coinbase zichzelf te positioneren als de beurs die zich aan de regels houdt, in tegenstelling tot Binance. Dit kan voordelen op de lange termijn opleveren voor zowel de aandeelhouders van Coinbase als voor de crypto-industrie als geheel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram