Deze Analist voorspelt een Bitcoin koers van $20.000

Man vlucht op dalende Bitcoin koers pijl voor rollende BTC munt 

De crypto markt kent een zeer moeilijke week en de voorspellingen van analisten scheppen een somber beeld. De populaire on-chain analist Ali Charts, verwacht een Bitcoin (BTC) koers van $20.000 op basis van een historische metriek. Dit betekent dat de prijs van de grootste cryptocurrency ten opzichte van de huidige Bitcoin koers van $26.000 met nog 23% kan zakken. 

 

Op X, voormalig Twitter, deelt Ali zijn historische inzicht. Hij gebruikt de zogeheten 200-day SMA en de realized price om de toekomstige bodemprijs van BTC te voorspellen. De 200-day SMA is de gemiddelde prijsbeweging over 200 dagen tijd en is historisch gezien een zeer belangrijke koers die als support dient tijdens de bull markt. Echter, in een bearish markt kan de 200-day SMA juist als resistance dienen. Dit is ook terug te zien in de figuur van Ali. De realized price, oftewel gerealiseerde prijs, is de gemiddelde prijs waarop alle Bitcoin in de markt is gekocht. Historisch gezien komt de Bitcoin koers slechts enkele keren onder deze prijs te zitten.  

Tweet van Ali-charts 

Waarom een Bitcoin koers van $20.000? 

De analist motiveert een mogelijke Bitcoin koers van $20.000, maar waar is dat op gebaseerd? In het verleden heeft Bitcoin net als nu vaker de 200-day SMA prijsniveau doorbroken, elke keer dat dat gebeurde zakte de koers op termijn tot het gerealiseerde prijsniveau. Momenteel staat de realized price op een koers van ongeveer $20.000. Als de historie zich herhaalt kunnen beleggers een dergelijke koers verwachten. 

Bearish markt houdt nog aan

Het kan enkele maanden duren voordat het scenario zich uitspeelt. In 2018 duurde het zelfs bijna een jaar, en in 2020 bijna een half jaar. Het is dus mogelijk dat pas in 2024 een lokale bodemprijs van $20.000 behaald wordt. Dit zou betekenen dat beleggers nog een lastige periode voor de boeg hebben wat betreft de Bitcoin koers. 

Bitcoin heeft de slechtste week sinds tijden. In slechts zeven dagen tijd is de koers al gezakt met meer dan 11%. Een aantal weken geleden waren beleggers nog zeer enthousiast toen de munt piekte tot een prijs van $32.000. Een aantal oorzaken van het omdraaien in sentiment is de mogelijke verkoop van Bitcoin door SpaceX, een mogelijke verdere verkrapping van het monetaire beleid in de VS (renteverhoging door de Fed) en toenemende onzekerheid omtrent regelgeving in de crypto industrie. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou naar vermoeden een hoger beroep voorbereiden richting Ripple, de ontwikkelaar van het XRP netwerk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram