Bitcoin koers herstelt boven $ 26k en econoom voorspelt meer inflatie

Internationale valuta die op ontploffen staat 

Bitcoin handelt momenteel ruim boven het belangrijke cijfer van $26k, na enkele korte dipjes daaronder eerder op de dag. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie leek gisteren aan het einde van de dag verdere verliezen te willen boeken, maar is sindsdien weer boven het $26k-niveau hersteld. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.475 (Bitmex) en € 24.421 (Bitvavo). Altcoin koersen waren grotendeels licht hoger in navolging van de Bitcoin koers. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

De grote crypto-exchange Binance heeft de opnames van EUR opgeschort nu de uitdagingen in de bredere EU-gemeenschap toenemen. De beurs wordt geconfronteerd met problemen met het SEPA-betalingssysteem vanwege problemen met een externe facilitator. Op het officiële account van X (voorheen Twitter) staat dat opnames in EUR momenteel zijn opgeschort. Binance wordt al een tijdje geconfronteerd met een groot aantal problemen in de EU-zone. Is het platform van plan om de Europese Unie helemaal te verlaten? Daarover verderop meer.

de pro-goud econoom Peter Schiff heeft opnieuw kritiek geuit op de recente acties van de Amerikaanse Federal Reserve. De laatste renteverhoging in het land komt op een moment dat de inflatie stagneert en de economie krimpt. Schiff is van mening dat dit in plaats daarvan zal resulteren in verdere inflatiedruk. Daarover verderop meer.

De BRICS-bank (Brazil Russia India China South Africa) heeft onlangs de eerste Indiase roepie-obligaties (INR) uitgegeven. Deze stap komt na de recente uitgifte van de eerste Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR)-obligaties. Deze stap wordt gezien als een grote BRICS-inspanning in de richting van de-dollarisering.

Bitcoin koers herstelt boven $26k

Bitcoin herstelde zich eerder vandaag iets boven de hernieuwde steun van $26k. De cryptocurrency probeert zichzelf rond dit niveau te stabiliseren, maar de recente bearish beweging zou dat een uitdaging kunnen maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $25,9k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 22:20 uur in de nacht begon te dalen. De koers bereikte daarbij een laagste punt van $25,5k, maar verdere verliezen bleken ongrijpbaar en de digitale munt kon zich snel herstellen naar $26,1k tegen 02:00 uur 's nachts. De Bitcoin koers handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond deze waarde, afgezien van een hapering tussendoor rond het middaguur toen de digitale valuta opnieuw onder de $26.000 daalde. Het verandert nu van eigenaar voor ongeveer $26,4k op het moment van schrijven.

Bitcoin lijkt nu comfortabeler, omdat het boven de $26.000 is gestegen. De belangrijkste digitale valuta verloor veel waarde in de tweede helft van afgelopen week en de beren zien er nog steeds behoorlijk sterk uit. De bulls proberen momenteel echter wanhopig steun te vinden en hebben daarvoor momenteel een waardering van $26k in gedachten. De strijd tussen de bulls en de bears is echter nog in volle gang, dus de tijd zal leren of deze steun gaat houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $516 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,20%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen gaan licht hoger

Andere crypto koersen waren het grootste deel van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, maar begonnen rond het tijdstip van schrijven gestaag te stijgen. Opmerkelijke veranderingen waren onder meer te zien bij Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 5,6%), Ripple (XRP, 3,6%), Cardano (ADA, 4,1%), Dogecoin (DOGE, 3,8%), Solana (SOL, 4,4%). %), Tron (TRX, 3,5%), Polkadot (DOT, 3,6%), Polygon (MATIC, 5,9%), Shiba Inu (SHIB, 6,4%), Toncoin (TON, 4,5%), Bitcoin Cash (BCH, 5 %), Avalanche (AVAX, 4,6%), Stellar (XLM, 6,3%) en Chainlink (LINK, 5,3%).

Polygon koers grafiek 

Binance schort opnames in EUR op

Binance heeft op het voormalige Twitter-platform (nu X) getweet dat het van plan is de opnames van EUR voorlopig stop te zetten. Dit zou op dit moment een tijdelijke maatregel kunnen zijn, maar het is waarschijnlijk een teken van grotere uitdagingen die het platform in de EU zelf te wachten staan.

De grootste crypto-exchange ter wereld wordt geconfronteerd met een soort euro-exit, aangezien het Nederland en België al heeft verlaten. Andere landen zoals Duitsland en Italië treden er ook tegen op. De algemene mening in de machtskringen is dat Binance op grote schaal wordt gebruikt door belastingontduikers en overtreders van sancties en dat het streng moet worden gecontroleerd of uit de EU moet worden verdreven.

Niet alle landen bekijken dit echter vanuit een agressief regelgevingsperspectief. Het valt nog te bezien hoeveel toekomst de beurs in Europa heeft, nadat deze voortdurend door de autoriteiten tot zondebok is gemaakt. 

Econoom waarschuwt voor verdere inflatie ondanks de jongste renteverhogingen

De beroemde goldbug/econoom Peter Schiff heeft verklaard dat ondanks agressieve pogingen van de centrale banken om de inflatie onder controle te houden, dit waarschijnlijk geen significante resultaten zal opleveren. Hij verwacht dat de markten het zwaar te verduren krijgen onder de druk, omdat ze er vertrouwen in hebben dat de Fed dit voor elkaar zal krijgen, maar deze daar misschien niet toe in staat zal zijn.

Schiff verklaarde:

“Niet alleen hebben ze het al twintig jaar bij het verkeerde eind, maar hun beleid heeft de economie aanzienlijk geschaad en ernstige gevolgen onvermijdelijk gemaakt”

Schiff gelooft dat de goudprijs in de nabije toekomst echt een vlucht zal nemen vanwege deze bemoeienis met de economie. Hij en de andere beroemde econoom Robert Kiyosaki zijn het eens over het belang van edele metalen, maar over Bitcoin zijn ze het niet eens.

Schiff is een van de grootste critici van Bitcoin en heeft regelmatig over zijn afkeer voor de digitale valuta getweet. Hij heeft echter toegegeven dat hij ongelijk heeft gehad m.b.t. zijn voorspellingen voor de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram