Skip to main content

Bitcoin nieuws

Is er een "rug pull" in Pepe (PEPE) Coin aan de gang?

PEPE 

De twee engste woorden in de cryptowereld waren donderdag trending: rug pull. Voor diegenen die deze Engelse uitdrukking nog niet kennen: Een rug pull is een zwendel waarbij een cryptocurrency- of NFT-ontwikkelaar een project hyped om geld van investeerders aan te trekken, om vervolgens plotseling de stekker er uit te trekken en grote hoeveelheden tokens te verkopen, daarbij investeerders berooid achterlatend.

Deze keer was het niet een Altcoin met een lage marktkapitalisatie op de BNB Chain van Binance die slachtoffers eiste, maar het meest geliefde meme-token van dit jaar: PEPE. Als 2021 het jaar van DOGE was en 2022 het jaar van SHIB, dan was 2023 tot nu toe het jaar van PEPE. Het team gebruikte het iconische stripfiguur kikker als mascotte, maar nu hebben investeerders angst gekregen door ongebruikelijke tokenoverdrachten.

 

Het begon allemaal toen bijna $16 miljoen aan PEPE, of ongeveer 16 biljoen PEPE-tokens, werden overgedragen naar verschillende portemonnees op Bybit, OKX en Binance. Het is de eerste ongebruikelijke beweging van de ontwikkelaars en velen vroegen zich af of de PEPE multi-sig al dan niet was gehackt.

Maar er kwam geen echt woord van het PEPE-team en de stilte zorgde ervoor dat beleggers zich afvroegen of er mogelijk een rug pull zou plaatsvinden. Dan waren er de on-chain data die blockchain-speurneuzen tot het besef brachten dat de multi-sig portemonnee-machtigingen waren gewijzigd van 5 handtekeningen naar slechts 2. De 16 biljoen tokens vertegenwoordigden iets meer dan 3,0% van het totale aanbod.

Hier is een overzicht van digitale valuta-analisten bij ASXN (@ASXN_R):

Tweet ASNX

PEPE koers daalt met 20% na het rapport

Zoals gewoonlijk het geval is na een ongebruikelijke beweging van tokens, kelderde de prijs van PEPE donderdag. Op het moment van schrijven was PEPE volgens Coinmarketcap de afgelopen 24 uur met 20,08% gedaald. Dit terwijl Bitcoin en Ethereum de afgelopen week grotendeels vlak zijn gebleven na de plotselinge koersdaling van vorige week.

PEPE koers grafiek 

Hoewel er nog niets is bevestigd, is één gebeurtenis als deze voldoende om een loyale investeerdersbasis te verzuren. Velen hebben PEPE op hetzelfde niveau gezet als DOGE of SHIB en hebben aangeprezen dat PEPE deze twee zou kunnen inhalen wat betreft marktkapitalisatie tijdens de volgende crypto-bullrun.

Er bestaat nog steeds de theorie dat de PEPE multi-sig is gehackt, wat veel logischer is. Voor deze lage prijs zou de opbrengst van een rug pull minimaal zijn, vooral gezien de hype die PEPE op de lange termijn krijgt. Een snelle hack van de multi-sig portemonnee is een waarschijnlijkere verklaring, vooral omdat het geld naar vier verschillende portemonnees op vier verschillende beurzen werd verzonden. Tot nu toe heeft PEPE er nog niets over op sociale media gepost en er is van niemand in het team iets vernomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram