Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel en JP Morgan voorspelt einde van de bearmarkt

Beer staat op uitstekende rotspunt en symboliseert het einde van de bearmarkt in de Bitcoin koers 

Na de crypto-crash op 17 augustus j.l. is de Bitcoin koers weer gestabiliseerd, zij het op een lager niveau. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.079 (Bitmex) en € 24.154 (Bitvavo).

De plotselinge daling van de Bitcoin koers, nu ruim een week geleden, lijkt een kortstondig uitstapje te zijn geweest binnen een saaie periode met erg weinig volatiliteit. Dit gebrek aan volatiliteit frustreert veel crypto-traders en beleggers, aangezien de meesten niet voor niets geld steken in de cryptomarkt. Ze zijn op zoek naar de enorme koerswinsten waar de crypto-sector om bekend staat, maar die winsten zijn op dit moment in geen velden of wegen te bekennen.

Toch denken wij dat geduldige beleggers uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken. Onder crypto-analisten lijkt er een brede consensus te heersen dat uiterlijk ergens in 2024 een nieuwe Bitcoin-/crypto bullmarkt zal beginnen (als die niet al begonnen is) en er is ook zeker reden om daar in te geloven. We hoeven alleen maar naar de meerjarige grafiek van de Bitcoin koers te kijken om te zien dat het koersverloop zeer cyclisch is. Na iedere bearmarkt-bodem volgt, na soms een wat aarzelende aanloopperiode, een sterke bullfase waarin ongekende winsten worden geboekt. Wij zien vooralsnog geen reden om aan te nemen dat dat dit keer anders zal zijn. Daarbij zijn er in de nabije toekomst een tweetal sterke katalysatoren te ontwaren die de Bitcoin koers een flinke wind in de rug kunnen geven. De eerste is de aankomende Bitcoin halving die ergens in april 2024 zal gaan plaatsvinden. Het halveren van de mining-beloning heeft tot nu toe altijd voor opwaartse druk in de Bitcoin koers gezorgd.

Daarnaast speelt ook de rente een grote rol en dan met name die in de VS. Momenteel wordt verwacht dat er wellicht nog een paar renteverhogingen zouden kunnen komen de komende maanden. Dat is niet goed voor risicodragende assets zoals Bitcoin. Echter verwacht men dat het rentebeleid in de VS ergens in 2024 zal omslaan van het huidige verkrappende beleid, naar neutraal tot verruimend (gelijkblijvende tot lagere rente). Wanneer dit duidelijk wordt in de markt zal dit een flinke rugwind zijn voor de Bitcoin koers.

Ander Crypto nieuws

De grote investeringsbank JP Morgan heeft de huidige crypto-bearmarkt geanalyseerd en verklaard dat deze waarschijnlijk snel zal eindigen. Dit ondanks het feit dat de digitale valuta-economie de afgelopen weken een aanzienlijke prijsdaling heeft ondergaan, waarbij deze ongeveer 15% van zijn waarde heeft verloren. Wat is de indicator die aantoont dat de voorspelling van JP Morgan correct zou kunnen zijn? Daarover verderop meer.

De oprichter van cryptobedrijf Dydx, Antonion Juliano, is van mening dat een ‘mijd de USA’-benadering door cryptobedrijven zou kunnen worden gebruikt voor een betere lange termijn focus. Juliano is van mening dat het Amerikaanse regelgevingsklimaat onbetrouwbaar is en dat het daarom beter zou zijn om zich op de rest van de wereld te concentreren. Volgens hem zal het vijf tot tien jaar duren voordat er duidelijkheid op de Amerikaanse markt wordt bereikt, waarna de bedrijven deze opnieuw kunnen betreden. De recente golf van beslissingen, zowel vóór als tegen de crypto-sector in het Amerikaanse rechtssysteem, heeft ondernemers in verwarring gebracht en velen denken er nu aan om met hun activiteiten naar het buitenland te verhuizen.

Een onderzoek beweert dat Bitcoin met een waarde van $26.000, wat betreft koopkracht slechts de $20.000 waard is van eind 2017, toen het deze waarde voor het eerst bereikte. De belangrijkste digitale valuta is op een gegeven moment aanzienlijk gestegen en bereikte in november 2021 een hoogtepunt van $69.000. Sindsdien is de munt echter aanzienlijk gedaald en worstelt nu rond de $26.000. Rekening houdend met de inflatie, is de koers nu technisch gezien statisch, zelfs na het verstrijken van iets minder dan zes jaar. Hoewel de huidige situatie op de cryptomarkt niet in de smaak valt bij veel cryptobeleggers, nu de markt de voorkeur geeft aan de beren, zou Bitcoin op dit moment een behoorlijk goede aankoop kunnen blijken te zijn. Vooral voor lange termijnbeleggers die de volgende bullrun in 2024-2025 verwachten. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt momenteel ongeveer $500 miljard, terwijl de Amerikaanse staatsschuld jaarlijks biljoenen dollars blijft toevoegen.

Bitcoin koers stabiel boven $26k

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar op het prijsniveau van $26k. De cryptocurrency voelt nog steeds de druk van de neerwaartse krachten, maar biedt voldoende weerstand.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $25,9k. Het herstelde zich onmiddellijk boven de $26k en bleef een groot deel van de dag iets boven deze steun. Vannacht daalde de koers tot $ 25.962, maar dat was dan ook het dieptepunt in deze periode. De Bitcoin koers herstelde vervolgens tot $ 26.094, waarna het weer wat begon te dalen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $506 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,20%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur behoorlijk stabiel. Enkele opmerkelijke prijsveranderingen waren te zien bij Ripple (XRP, 1,3%), Toncoin (TON, 2,9%), Avalanche (AVAX, 1,7%) en Stellar (XLM, -0,8%). 

Avalanche koers grafiek 

JP Morgan gelooft dat de Bitcoin-bearmarkt relatief snel kan eindigen

Grote investeringsbank JP Morgan heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de CME Bitcoin Futures en Open Interest-situatie en stelde dat de huidige bearmarkt mogelijk op weg is naar een exit.

De cryptomarkt kende vorige week een record aan liquidaties ter waarde van $1 miljard, toen de markt geconfronteerd werd met een plotselinge golf van prijsdalingen. Daardoor is de verkoopdruk momenteel praktisch verdwenen.

De bank verklaarde:

“Als gevolg hiervan zien we op de korte termijn een beperkt risico voor de cryptomarkten”,

De bank noemde ook nog de verwachte goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de VS begin volgend jaar, waaronder die van Blackrock. Dit zou de cryptomarkt verder moeten versterken en zou een rally in gang kunnen zetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram