Skip to main content

Bitcoin nieuws

Analist voorspelt Bitcoin koers rally, handelsvolume op dieptepunt

BTC munt met stijgende Bitcoin koers grafiek 

De Bitcoin (BTC) koers heeft zich een aantal dagen gestabiliseerd rond een koers van $26.000, waarna het gisteren plotseling sterk steeg op positief nieuws over een rechtszaak van Grayscale tegen de SEC. Echter laten twee analyses een interessant beeld zien. Zo verwacht een crypto analist, CryptNuevo, een kortstondige koersdaling onder de $24.000 alvorens er een prijs rally kan plaatsvinden tot wel boven de $28.000. Tegelijkertijd bevindt het handelsvolume zich op een historisch dieptepunt.

Bitcoin handelsvolume zakt tot 112.000 BTC per dag

In Figuur 1 is het BTC handelsvolume weergegeven over de afgelopen jaren. Afgelopen maart zag het Bitcoin netwerk nog zeer veel BTC verhandeld worden per dag, met ongeveer 3,5 miljoen munten per dag. Een aantal maanden later en het handelsvolume is met ongeveer 95% gedaald tot een huidige waarde van net boven de 129.000 bitcoin. Op 12 augustus betrof het volume helemaal laag, toen werden er slechts 112.000 tokens verhandeld. Een nieuw dieptepunt. De laatste keer dat een vergelijkbaar handelsvolume werd geobserveerd was ruim vier jaar geleden op 10 november van 2018. 

Handelsvolume op het Bitcoin netwerk
Figuur 1: Handelsvolume op het Bitcoin netwerk (bron; CNBC)

 

Een daling van het handelsvolume kan een negatieve indicator zijn. Het betekent namelijk dat er erg weinig munten worden gekocht en er is hierdoor slechts weinig verkoopdruk nodig om de Bitcoin koers te doen dalen. 

Analist voorspelt daling Bitcoin koers onder $24.000 alvorens prijs rally

Volgens de crypto analist, CryptNuevo, kunnen we eerst een korte termijn daling van de Bitcoin koers verwachten tot onder de $24.000 zoals is te zien aan zijn technische analyse in Figuur 2. Echter, betreft de koersdaling een zogeheten fake dump. Dit betekent dat het lijkt alsof de koers hard crashed, maar in plaats daarvan herstelt de koers zich snel. Volgens de analist kan de prijs vervolgens snel stijgen tot ongeveer $28.300, wat neerkomt op een stijging van bijna 18% in een korte periode. 

Bitcoin prijs analyse
Figuur 2: Bitcoin prijs analyse (bron: CrypNuevo)

 

De reden voor de zogeheten fake dump is de verwachting van een short squeeze. Dit is wanneer er veel beleggers zijn die een short positie open hebben staan, wat betekent dat ze verwachten dat Bitcoin in waarde zal dalen. Wanneer dit niet gebeurt zijn deze handelaren geneigd hun positie te sluiten, wat resulteert in het opkopen van BTC en een mogelijke prijsstijging. Historisch gezien is een overvloed aan shortposities een indicatie dat er veel liquiditeit beschikbaar kan komen in de markt, wat resulteert in een prijs rally.

Na de koersstijging van gisteren is het nu de vraag of de door CryptNuevo voorspelde koersdaling nog gaat komen, of dat we die nu hebben overgeslagen op weg naar een Bitcoin koers boven $28.000.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram