Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin aan de vooravond van nieuwe bull run, aldus Plan B

Stier stoot BTC symbool omhoog met horens wat een Bitcoin bullrun symboliseert 

De bekende Nederlandse cryptoanalist Plan B gelooft dat Bitcoin (BTC) zich in de beginfase van een nieuwe bull run bevindt. De analist, bekend van zijn Stock 2 Flow model, baseert zijn inzichten op het historisch prijsverloop van de populaire cryptocurrency

 

Wanneer we het koersverloop van Bitcoin bekijken zien we een herkenbaar patroon. De munt stijgt hard in prijs, waarna het een nieuwe all-time high koers haalt om vervolgens hard in waarde te dalen. Daarna vindt een consolidatie fase plaats waarin de koers stabiliseert alvorens aan een nieuwe rally te beginnen. De prijsbeweging wordt volgens on-chain analisten voor een groot gedeelte gevoed door de Bitcoin halving. Dit is een belangrijk event waarbij de beloning voor miners wordt gehalveerd. De volgende halving staat gepland rond april van 2024 en beleggers wachten deze met spanning af. Zij hopen namelijk dat de halving, net als voorheen, weer een nieuwe bull run kan stimuleren. 

Historisch patroon van Bitcoin herhaalt zich

Uit de analyse van Plan B die hij op Twitter deelde is te zien hoe de Bitcoin koers nu stabiliseert rond de 2 jaar gerealiseerde prijs van Bitcoin. Deze metriek is het gemiddelde totaalbedrag dat alle kopers hebben betaald voor de munt in de afgelopen 2 jaar. Plan B laat zien dat historisch gezien de Bitcoin koers convergeert tot deze 2 jaar gerealiseerde prijs alvorens een nieuwe bull run wordt ingezet. Dit gebeurde drie keer eerder, in 2012, 2016 en 2020. Opvallend is het vierjaarlijkse patroon, dat gelijk loopt met de halving die ook om de vier jaar voorkomt. Precies hetzelfde gebeurt op dit moment, zo geeft de Nederlandse analist aan. Let wel op, deze bull run verloopt historisch gezien over een periode van 2 jaar. Het kan daarom nog even duren voordat investeerders explosief rendement terug gaan zien. 

Tweet Plan B

Bitcoin ETF katalysator voor volgende bull run?

In eerder nieuws zagen we al dat een mogelijke Bitcoin ETF aanvraag door Grayscale mogelijk realiteit kan worden. De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft een belangrijke stap gezet in de rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC), waarin de rechtbank de kant van Grayscale kiest. Het besluit betekent dat de vermogensbeheerder mogelijk op korte termijn een veelbelovende Bitcoin spot ETF kan gaan aanvragen. De lancering van een dergelijke fonds kan veel institutioneel geld naar de crypto markt brengen en mogelijk de nieuwe bull run voeden waar Plan B op doelt. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram