Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt tot $27,2k en Elon Musk’s X beweegt richting crypto

silhouet van Elon Musk met X-logo 

Bitcoin handelt momenteel rond de $27,2k, na een handelssessie met lichte verliezen gisteren. De grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie wil vasthouden aan ten minste een deel van de winsten van gisteren, nadat de markt er niet in slaagde verder bullish momentum op te pikken. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.229 (Bitmex) en € 25.010 (Bitvavo). Altcoins waren grotendeels stabiel, aangezien de bullish signalen van dinsdag niet aanhielden. Daarover verderop meer.

Ander Crypto nieuws

Elon Musk en X (voorheen Twitter) zijn op weg om cryptobetalingen op het platform mogelijk te maken. Het bedrijf heeft zich onlangs geregistreerd als valutatransmitter in de Amerikaanse staat Rhode Island. De licentie is vereist voor bedrijven die financiële activiteiten willen uitvoeren namens de gebruikers van het platform. Zowel crypto- als fiat-digitale valuta worden in de aanvraag genoemd en het zou Musk’s lange termijn doel kunnen vervullen om het bedrijf een grotere financiële rol in de algemene sociale-mediascene te laten krijgen. Daarover verderop meer.

Een interessante ontwikkeling is ook, dat het Zuid-Koreaanse parlementaire ethische panel een motie heeft afgewezen om een wetgever uit te sluiten vanwege zijn vermeende rol in een cryptoschandaal. De stemming zelf was behoorlijk verdeeld, aangezien het in totaal 3-3 was. De stemming was belangrijk omdat Kim Nam-Kuk, de persoon in kwestie, naar verluidt meer dan $4,5 miljoen aan WEMIX-tokens had. Wemix had een lange, langdurige geschiedenis binnen de Koreaanse blockchain-sector, omdat het token enige tijd op grote cryptocurrency-beurzen werd verhandeld. Een lokale rechtbank trad uiteindelijk hard op tegen het token en beval cryptoplatforms om het van de lijst te halen. Kim's betrokkenheid bij het videogametoken ging veel dieper en dat gaf aanleiding tot ernstige zorgen, waaronder belangenconflicten en zelfs mogelijk witwassen van geld. Kim heeft zijn onschuld volgehouden en verklaard dat het een legitiem project was waarin hij geloofde en dat de regelgeving voortdurend verandert. De verwachting is dat de beschuldigingen van cryptofraude en handel tegen parlementariërs in de nabije toekomst zullen toenemen, omdat verwacht wordt dat ethische commissies een stortvloed aan aanvragen zullen ontvangen.

Bitcoin daalt lichtjes naar $27,2k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $27,2k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeert aan $27.000 vasthouden, zodat de recente winsten op zijn minst enige waarde kunnen hebben voor de toekomst.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28.000. Het begon zichzelf onmiddellijk te corrigeren en enige waarde te verliezen. De bulls slaagden erin de markt laat in de nacht een paar uur stil te leggen op het $27,7k-cijfer, maar om 02:40 uur begon de koers opnieuw in waarde te dalen en bleef zichzelf urenlang rond het $27,4k-niveau stabiliseren. Het leek er op dat de Bitcoin koers de dag rond dit niveau zou eindigen. Maar de koers daalde nog verder en handelt nu zijwaarts rond de $27,2k.

In de toekomst voelt Bitcoin nu enige druk van de beren, aangezien de verrassende bullish beweging van gisteren momenteel wordt bedreigd. Hoewel het merendeel van de winst op dit moment nog steeds intact is, is het onwaarschijnlijk dat de stijging van 8% van eergisteren op zichzelf voldoende zal zijn. De bulls moeten een duidelijke beweging boven de $28k maken, anders kunnen de bears naar verwachting opnieuw op het toneel verschijnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $530 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 49,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins grotendeels lager

Andere cryptocurrencies, oftewel altcoins, waren grotendeels lager. Daartoe behoorden Ethereum (ETH, -0,7%), Binance Coin (BNB, -0,7%), Ripple (XRP, -1,5%), Cardano (ADA, -0,4%), Dogecoin (DOGE, 1,4%), Solana ( SOL, -4%), Tron (TRX, -0,9%), Toncoin (TON, -2,5%), Polkadot (DOT, -2,5%), Polygon (MATIC, -0,3%), Shiba Inu (SHIB, -1% ), Bitcoin Cash (BCH, 0%) en Avalanche (AVAX, -2,4%).

Dogecoin koers grafiek 

X (Twitter) op weg om een betalingsverwerker te worden

Het grote sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) beweegt zich agressief in de richting van cryptobetalingen. Het heeft onlangs een licentie verkregen om dit te doen in de staat Rhode Island in de VS. Deze stap zal het platform een stap dichter brengen bij het worden van een one-stop-shop voor alles online, van crypto tot sociale media-consumptie.

Dit is misschien wel het enige grote front waarin de oude Twitter-garde en het huidige management veel gemeen hebben. Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey was een fervent Bitcoin-liefhebber en liet voor het eerst NFT-avatars toe op het platform. Hij voorzag ook dat Twitter een belangrijke speler zou worden in deze futuristische economie. Musk wil deze transitie met deze licentie nog sneller laten verlopen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram