Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin en Crypto dalen nu de SEC het Bitcoin ETF-besluit uitstelt

BTC munt met beer en dalende Bitcoin koers  

 

Het duurde slechts ongeveer 48 uur, maar alle winsten van de koersexplosie van Bitcoin op dinsdag zijn weer uitgewist. Na eerder deze week het prijsniveau van $27.000 te hebben overschreden, is Bitcoin nu de afgelopen 24 uur met meer dan 4,5% gedaald en is het tot onder $26.000 gezakt. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 25.460 (Bitmex) en € 23.598 (Bitvavo). Ethereum heeft ook veel van zijn winst opgegeven en nadert een technisch ‘deathcross’ als deze neergang aanhoudt.

tweet Miles Deutscher 

De bullish uitbraak vande Bitcoin koers eerder deze week kwam toen Grayscale de rechtszaak tegen de SEC won. Een rechter oordeelde dat de SEC geen gronden had om de aanvraag van Grayscale, om van zijn Bitcoin Trust-activum een ETF te maken, af te wijzen. Het was een gedenkwaardige beslissing, maar de overwinning voor de cryptosector was van korte duur omdat de SEC van de gelegenheid gebruik maakte om de beslissingen voor de zes andere Spot Bitcoin ETF-aanvragen van bekende financiële instellingen zoals Blackrock en Fidellity uit te stellen.

 

Net zoals de overwinning van Ripple (XRP) van korte duur was, was dat ook het geval met de korte stijging van de Bitcoin koers. Dit zegt waarschijnlijk meer over het type cryptomarkt waarin we ons momenteel bevinden dan over de omvang van deze beslissingen.

De bullishness van Bitcoin blijft bestaan ondanks prijsactie

De juridische overwinning van Grayscale bezegelt vrijwel de deal voor andere financiële instellingen zoals Blackrock en Fidelity. In totaal hebben zes verschillende instellingen aanvragen ingediend bij de SEC, en elk van hen is uitgesteld tot ten minste oktober.

Het nieuws kwam ook samen met een andere beslissing van een Amerikaanse rechtbank die oordeelde dat Bitcoin en Ethereum inderdaad als grondstoffen moesten worden geclassificeerd. Door te voorkomen dat ze als effecten worden geclassificeerd, kunnen Bitcoin en Ethereum de effectenwetten omzeilen. De juridische onduidelijkheid achter de crypto-industrie blijft een van de redenen waarom reguliere particuliere beleggers hebben vermeden om in deze munten te investeren.

Moeten we dus nog steeds bullish zijn over Bitcoin? De overwinning van Grayscale werd uiteindelijk een sell-the-news-event. Maar dat verandert niets aan het feit dat de SEC bijna geen redenen meer heeft om deze Bitcoin ETF’s af te wijzen en dat beleggers er aandacht aan beginnen te besteden. Veel sectoranalisten zijn van mening dat de beslissing nog steeds eind 2023 zal vallen. Bloomberg Intelligence heeft de kans op een positief SEC-besluit tegen het einde van het jaar verhoogd tot 75%.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram