De Bitcoin koers daalt onder $26k nu de beren de controle heroveren

Berenkop in roodgekleurde Bitcoin koers grafiek met Bitcoin symbool daarboven 

Bitcoin handelt op het moment van schrijven rond de $25,8k, na opeenvolgende bearish prijsbewegingen gisteren. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie staat onder enorme druk van de beren nu de laatste poging tot prijsuitbraak is mislukt. Dit maakt de Bitcoin koers kwetsbaar voor nieuwe dalingen die de het verder richting $ 20k kunnen brengen. Ook al lijken de vooruitzichten voor Bitcoin op de wat langere termijn uitstekend, op de korte termijn zit het nog in de hoek waar de klappen vallen. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 25.780 (Bitmex) en € 23.932 (Bitvavo). Altcoins staan, bijna zonder uitzondering, ook in het rood en het is dus niet alleen de Bitcoin koers, maar de gehele crypto-markt die het momenteel moeilijk heeft. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

een voormalig voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten heeft verklaard dat een eventuele Bitcoin ETF onvermijdelijk is, ondanks de voortdurende strijd omtrent de regelgeving. Momenteel worden twee spot-ETF's door de SEC beoordeeld en dit zou kunnen resulteren in een potentiële primeur voor de sector in de VS. Daarover verderop meer.

Een toezichthouder uit Kentucky in de VS heeft het idee ontkend dat zij crypto-miningfaciliteiten in de staat willen subsidiëren. De stap komt nadat de staat Kentucky Power Company naar verluidt een verzoek had goedgekeurd om elektriciteit tegen een gereduceerd tarief te leveren en de hele situatie naar de pers was gelekt. Deze laatste had een goede dag omdat de crypto-mining-sector vaak wordt bekritiseerd vanwege zijn energie-intensieve karakter, dat zijn tol eist van de energie-infrastructuur. Het aanvragende bedrijf vroeg om maar liefst 100 megawatt mijnbouwactiviteiten in de staat, maar wil ook $50 miljoen investeren in de energiesector van de staat. Het energiebedrijf zelf beloofde ze  naar verluidt tien jaar lang elektriciteit tegen een gereduceerd tarief te zullen leveren. Klimaatactivistische organisaties zoals Greenpeace waren ook tegen deze ontwikkeling, omdat zij Bitcoin beschouwen als een van de grootste koolstofuitstoters ter wereld.

Bitcoin koers zakt onder de $26.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $25,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeerde de steun van $26.000 te behouden, maar dit is mislukt vanwege de toenemende activiteit van de beren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,4k. Bitcoin boekte gisteren enkele belangrijke verliezen, nadat het eerdere winsten van dinsdag volledig uitwiste. De Bitcoin koers zakte gisteravond rond 20:00 uur zelfs tot iets boven $25.300, waarna het weer wat herstelde. De cryptocurrency handelt nu rond de $25,8k.

Bitcoin staat nu onder een enorme druk van de neerwaartse krachten, nu de laatste bullish beweging met succes is overwonnen. De Bitcoin koers steeg dinsdag boven de $28.000 en op dat moment leek het erop dat de digitale valuta snel weer boven de $30.000 zou herstellen. Dat gebeurde echter niet, en in plaats daarvan kon de cryptocurrency het niet voor elkaar krijgen en keerde eerst terug naar $27.000 en daarna zelfs onder de $26.000. Het bearish sentiment is dus opnieuw bevestigd door de recente marktposities en het zal waanzinnige inspanningen van de bulls vergen om de zaken in de nabije toekomst om te draaien.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $501 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt bedroeg 49,20%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur ook lichtjes in de rode cijfers. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ripple (XRP, -1,6%), Solana (SOL, -1,2%), Toncoin (TON, 11,6%) en Bitcoin Cash (BCH, -3,6%).

Toncoin koers grafiek 

Voormalig SEC-voorzitter: Een Bitcoin ETF is onvermijdelijk

Voormalig voorzitter van de Amerikaanse SEC Jay Clayton denkt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een spot Bitcoin ETF in het land wordt goedgekeurd. Dit ondanks het feit dat bedrijven een groot deel van de afgelopen drie tot vier jaar hebben geprobeerd een ETF goedgekeurd te krijgen en tientallen afwijzingen hebben gekregen.

Maar Clayton, die nog maar een paar jaar geleden de toezichthouder verliet, is van mening dat de spot Bitcoin ETF op dit moment een teken aan de wand is en een kwestie van niet óf, maar van wanneer het wordt goedgekeurd. Hij uitte ook zijn mening dat institutionele beleggers die in Bitcoin stappen een grote gamechanger voor de sector zullen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram