Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Toncoin uitblinker op verder wat bedrukte cryptomarkt

Cryptocurrency nieuws 

Eerder deze week steeg de Bitcoin koers plotseling, waardoor de waarde van de populairste cryptocurrency bijna $28.000 bedroeg. Maar na een paar dagen daalde de BTC koers net zo snel als hij steeg, en keerde terug naar het vorige niveau van onder de $26.000. Hoewel de algemene vooruitzichten nog steeds niet erg bullish zijn, zijn sommige altcoins erin geslaagd indrukwekkende winsten te boeken. Laten we, zonder verdere introductie, eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Binance schrapt ondersteuning voor BUSD

De juridische problemen van Binance blijven voortduren en de voortdurende strijd met de toezichthouders over de hele wereld dwingt de grootste cryptobeurs tot het nemen van enkele impopulaire beslissingen. In een onverwachte aankondiging heeft Binance verklaard dat vanaf 2024 de ondersteuning voor de eigen stablecoin Binance USD (BUSD) van de beurs zal worden stopgezet.

Het besluit van Binance om de BUSD-ondersteuning geleidelijk af te schaffen lijkt te zijn veroorzaakt doordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beweert dat BUSD een niet-geregistreerd effect is. Omdat BUSD de enige stablecoin is die onder toezicht van de SEC viel, zullen andere stablecoins nog steeds worden ondersteund op Binance.

De stablecoin van Binance was een product van de samenwerking tussen Binance en Paxos Trust Company, die verantwoordelijk was voor de uitgifte van BUSD. Vanaf 2024 stopt Binance zijn betrokkenheid bij BUSD, waardoor Paxos de enige entiteit is die verantwoordelijk is voor het in stand houden van BUSD en ervoor zorgt dat de waarde van de stablecoin gekoppeld is aan de dollar.

Bovendien zullen er, hoewel BUSD nog steeds wordt gehandhaafd en het mogelijk zal zijn om BUSD voor dollars in te wisselen, geen nieuwe BUSD-tokens worden uitgegeven.

Hoewel de CEO van Binance, Changpeng Zhao, het publiek heeft gerustgesteld dat de koppeling van BUSD aan de dollar op geen enkele manier in gevaar komt, zijn de meeste beleggers al begonnen hun BUSD-aandelen om te wisselen door ze om te zetten in andere stablecoins zoals First Digital USD (FDUSD). FDUSD debuteerde in juli op Binance en veel experts beschouwen het als de opvolger van BUSD.

Toncoin wint meer dan 25% in een week

Toncoin (TON), de cryptocurrency die oorspronkelijk door het Telegram-team is ontwikkeld, is in snel tempo een van de meest besproken altcoins ter wereld aan het worden. De TON koers is de afgelopen 7 dagen met ruim 25% gestegen. Met de huidige prijs van $1,86 heeft TON een marktkapitalisatie van bijna $6,4 miljard.

Er zijn geen specifieke fundamentele redenen waarom Toncoin nu aan het stijgen is, aangezien het TON-team geen nieuwe ontwikkelingen of partnerschappen heeft aangekondigd. In plaats daarvan lijkt TON zich te herstellen, simpelweg omdat de investeerders het hebben geïdentificeerd als een van de meest veelbelovende altcoins van de komende bull-cyclus.

De huidige rally is een voortzetting van een langere trend: in de afgelopen 30 dagen is de TON koers met meer dan 50% gestegen. Als de trend zich voortzet, zal Toncoin binnenkort TRON overtreffen en een van de 10 grootste cryptocurrencies op de markt worden.

Toncoin koers grafiek 

Worldcoin raakt in juridische problemen

Worldcoin (WLD), de controversiële altcoin die mede is opgericht door Sam Altman, CEO van OpenAI, wordt in een groeiend aantal landen geconfronteerd met streng toezicht. Deze week hebben de Franse autoriteiten het hoofdkantoor van Worldcoin in Parijs onderzocht. Het gezamenlijke onderzoek dat in samenwerking met de Duitse autoriteiten wordt uitgevoerd, maakt deel uit van een bredere operatie van EU-regelgevers die tot doel hebben na te gaan of de manier waarop Worldcoin biometrische gegevens verzamelt en opslaat, voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Worldcoin heeft bekendheid verworven door het kopen van biometrische gegevens van mensen met crypto. In ruil voor een irisscan betaalt Worldcoin mensen minder dan $ 50 aan WLD. Dit controversiële bedrijfsmodel bracht niet alleen kritiek van vooraanstaande leden van de cryptogemeenschap met zich mee, maar heeft ook grote aandacht getrokken van autoriteiten over de hele wereld. Ondanks de controverses besloten tot nu toe ruim 2,3 miljoen mensen hun biometrische gegevens aan Worldcoin te verkopen.

Duitsland en Frankrijk zijn slechts twee van de vele landen die hun zorgen uiten over de methoden voor het verzamelen van gegevens door Worldcoin. Autoriteiten in Groot-Brittannië, Portugal, Argentinië en Kenia onderzoeken Worldco ook om te zien of de gegevensverzamelingspraktijken van het bedrijf in overeenstemming zijn met de lokale wetgeving.

De WLD koers reageert niet goed op de heersende controverses en juridische problemen. In de afgelopen 7 dagen is Worldcoin met bijna 13% in prijs gedaald.

Worldcoin koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram