Skip to main content

Bitcoin nieuws

Elon Musk's X Platform lijkt crypto aan de site toe te voegen

X logo op telefoon met crypto (Bitcoin) munten daaronder 

Het duurde niet lang voordat X (voorheen Twitter)-eigenaar Elon Musk het idee nieuw leven inblies om cryptocurrencies aan het platform toe te voegen. Musk heeft een lange geschiedenis met crypto’s, aangezien hij eerder heeft verklaard dat hij en zijn bedrijf Tesla in het verleden Bitcoin in handen hebben gehad. Hij is ook al lange tijd een voorstander van DogeCoin en hielp het meme-token in 2021 naar recordhoogtes te pompen.

Eerder deze week werd gemeld dat X een licentie had verkregen om op crypto gebaseerde betalingen op het platform te integreren. Musk introduceerde eerder dit jaar advertentie-inkomsten voor videomakers, en het zou niet verrassend zijn als deze inkomstengroei in de nabije toekomst ook crypto-betalingen omvat. X heeft tot nu toe licenties verkregen voor cryptobetalingen in Michigan, Missouri en New Hampshire.

Sinds Musk Twitter heeft overgenomen en het de nieuwe naam X heeft gegeven, probeert hij er een ‘alles-app’ van te maken, zoals Meta’s WhatsApp. De integratie van crypto’s als betaalmethode zou deze realiteit voor Musk iets dichterbij moeten brengen, hoewel er over de hele wereld jurisdicties zijn die X gebruiken en het gebruik van cryptocurrencies niet toestaan.

Musk voegt X-token toe aan de open-source X-code

Een andere verandering die Musk doorvoerde, was het open source maken van de broncode voor de X-site. Dit betekent dat mensen de code kunnen bekijken terwijl ontwikkelaars wijzigingen aanbrengen. Onlangs is er een digitale valuta X toegevoegd die waarschijnlijk zal worden gebruikt als betaalmiddel voor gebruikers.

De X-Coin zou in de voetsporen treden van andere grote bedrijven die digitale valuta creëren, zoals de PYUSD stablecoin van PayPal. Venmo is een van de superapps waarmee X vaak vergeleken wordt, al is de kans groot dat de X-Coin geen stabiele munt zal zijn.

Uit de code blijkt dat gebruikers tokens, diamanten en munten, kunnen gebruiken om bepaalde berichten te voorzien. De exacte bewoording luidt: “Diamanten worden verzameld door munten te ontvangen op in aanmerking komende berichten. Geld verdiend met diamanten wordt toegevoegd aan je geschatte inkomsten.’ Dit zou kunnen betekenen dat er meerdere verschillende tokens naar het X-platform komen, wat makers verder zou kunnen stimuleren om inhoud op de app te produceren.

Crypto-enthousiastelingen hebben ook gespeculeerd over de vraag of de X-Coin daadwerkelijk DogeCoin is, of dat het een op Ethereum gebaseerd token zal zijn. Er is nog niets formeel aangekondigd door Musk of X, maar aangezien het aan de broncode is toegevoegd, zouden we in de nabije toekomst een officiële aankondiging kunnen ontvangen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram